aplicarea-cremei-de-corp

Stiu ca multe dintre voi ati strambat din nas cand ati citit titlul. Cunosc multe persoane carora nu le place de nicio culoare sa-si aplice o lotiune/crema de corp dupa dus. Nu suporta senzatia aceea uleioasa si li se pare ca le imbacseste pielea proaspat curatata. Desi eu sunt o impatimita a cremelor de corp, le inteleg foarte bine. 

Si eu, de-a randul anilor, am dat peste lotiuni super uleioase si scarboase, care nu intrau neam in piele, nici nu hidratau si lasau o pelicula grasa. 

Tocmai de aceea este important sa stim ce produs sa alegem pentru nevoile/preferintele noastre.

Cred ca ar trebui sa acordam mai multa atentie pielii corpului. Si sa nu facem asta doar vara, cand umblam mai dezgolite si ni se mai vede putin din spate, o pulpita, o bucatica de fund, dupa preferinte.  

Pielea corpului nostru are si ea nevoie de ingrijire pentru ca si ea, la randul ei, se usuca, imbatraneste si dezvolta riduri de-a lungul timpului. Degeaba aplicam zeci de creme pe fata si avem tenul de portelan daca pielea corpului este uscata si neingrijita. 

Dar cum nu sunt aici ca sa va tin teoria chibritului (sau a cremei de corp), hai sa trecem la subiectul principal al articolului: cum ne hidratam corpul in anotimpul rece? Ohoho, sunt atat de multe metode, incat as putea sta pana maine sa va povestesc despre ele. Dar nu va speriati, din lipsa de spatiu, o sa trec doar succint prin ele.

Pentru cele care adora putin rasfat cremos dupa baie

  • Crema de corp – acestea sunt produsele clasice pe care le putem folosi pentru a oferi putina hidratare pielii corpului nostru. Vin sub o gramada de forme si in sute de arome, asa ca aveti de unde alege si le puteti schimba mereu astfel incat sa nu va plictisiti. De obicei, sunt dense si ofera destula hidratare (daca sunt de calitate).
  • Lotiune/lapte de corp – aceasta este varianta mai lejera a cremei de corp. Este usoara si mai lichida, se absoarbe mai usor in piele, dar e posibil sa nu fie la fel de hidratanta precum produsul anterior. Asta depinde brand. Vine, de asemenea, in atat de multe variante incat e imposibil sa nu gasiti ceva pe placul vostru.
  • Unt de corp – acest tip de produs este preferatul meu pe timp de iarna pentru ca este super hidratant. Vine sub forma compacta, densa si este nevoie de foarte putin produs pentru a oferi hidratarea necesara. Trebuie sa aveti mare atentie la alegerea untului de corp, deoarece sunt unele care sunt atat de grase incat nu intra cu totul in piele si lasa acea pelicula unsuroasa pe care o uram toate. Preferatele mele la acest moment sunt unturile de corp de la Ziaja (cel cu portocale) si cele de la The Body Shop. Nu sunt grase, intra rapid in piele si hidrateaza in profunzime.
  • Ulei de corp – ei bine, aici este limita mea. Este cam singurul produs de hidratare pe care nu il suport. Intra foarte greu in piele si oricat de bine as masa, am mereu impresia ca ramane la suprafata. Trecand peste asta, are 5 stele la capitolul hidratare. Deci, cine le suporta, poate sa le foloseasca cu incredere. La fel ca la unturile de corp, aveti grija sa gasiti un produs care sa intre relativ repede in piele. Puteti folosi o gama variata de uleiuri, de la cele de bebelusi, pana la uleiul de cocos (care este cea mai naturala si recomandata varianta).

Pentru cele care-l vad pe “bau-bau” in cremele de corp

lotiune-de-corp-sub-dus

Dupa cum am stabilit la inceput, nu toata lumea este fana a hidratarii dupa baie. Pentru voi, am pregatit niste trucuri care sa va ajute sa va hidratati pielea direct in dus. Hooray!

  • Lotiune de corp sub dus – aceasta este preferata mea pe timp de vara, cand nici macar eu nu suport sa-mi aplic creme de corp: prea cald, prea lipicios! Preferata mea este cea albastra de la Nivea, dar am vazut ca sunt astfel de lotiuni si la Avon (nu le-am incercat) si probabil le mai gasiti si la alte firme. Din punctul meu de vedere, acesta reprezinta produsul perfect pentru persoanele mai lenese si pentru cele care nu suporta senzatia de crema pe piele. Se aplica dupa ce v-ati curatat de gelul de dus, se clateste cu apa si gata! Ce poate fi mai simplu de atat? Stiu! Sa nu aplici crema deloc! :)) Din experienta mea cu crema de la Nivea, pot sa spun ca ofera destula hidratare pentru o piele normala.
  • Exfoliant de corp – acesta reprezinta o solutie 2 in 1. Curata pielea corpului de celulele moarte si, in acelasi timp, o hidrateaza Insa, pentru asta, trebuie sa va alegeti un exfoliant bun (daca vreti sa-si faca intr-adevar treaba), care sa contina si diverse uleiuri. Acestea sunt cele care ofera hidratarea. Dupa folosire, exfoliantul se clateste sub dus si lasa pielea super fina si moale, fara sa mai fie nevoie sa aplicati vreo crema dupa. Yey! Preferatele mele si cele pe care vi le recomand sunt cele de la The Body Shop si Sabon.
  • Ulei de dus – ei bine, aceasta este o inventie super-misto. Contine uleiuri esentiale, dar nu se simte deloc uleios pe piele. Este doar mai fin si mai lichid decat un gel de dus obisnuit. Datorita acestor uleiuri, curata pielea si o lasa mai catifelata. Nu i-as da chiar 5 stele la capitolul hidratare, dar isi face treaba decent pentru o piele care nu este foarte uscata si este o solutie de compromis pentru cele care nu suporta cremele de corp. Gasiti uleiuri de dus la Sabon, Yves Rocher si chiar Bioderma.

Pfiu, vad ca in ultima vreme am scris numai articole lungi. Sa vad eu cine o sa ma mai citeasca. :))) Anyway, sper ca v-a placut articolul si ca ati avut ce invata din el si puteti sa-mi spuneti in comentarii voi ce folositi ca sa aveti pielea fina ca de bebelus. :))

Intre timp… meet me on Facebook & Instagram.