Acum ceva timp, va aratam pe Facebook si Instagram, ca am primit spre testare un ulei vegetal de la Jovis Homemade Beauty. Este vorba despre uleiul vegetal Monoi de Tahiti, de al carui miros m-am indragostit din prima.
Inainte de a va povesti mai multe despre acest ulei, vreau sa va spun ca Jovis Homemade Beauty are in fiecare luna un program special pentru bloggeri prin care acestia pot testa cate un produs din portofoliul lor. De asemenea, au si concursuri creative cu premii noi in fiecare luna. Eu m-am inscris in campania lor de testare si asa am ajuns sa incerc acest produs special. Asadar, daca aveti un blog de beauty si vreti sa va inscrieti, puteti afla mai multe despre campania lor de testare de aici.
De asemenea, pe site-ul Jovis, veti gasi multe produse faine si naturale si, foarte important, netestate pe animale. Mie mi-au facut cu ochiul multe produse de acolo, in special unturile de corp si apele florale.
Ce este Monoi de Tahiti?
Acum, hai sa aflam mai multe despre Monoi de Tahiti. Este un ulei parfumat ce contine ulei de cocos si flori de tiare (floarea nationala din Tahiti). Practic, aceste flori de tiare se macereaza in uleiul de cocos si acesta din urma preia atat parfumul lor, cat si proprietatile lor calmante si anti-inflamatoare.
Consistenta si Parfum
Desi are denumirea de “ulei”, acest produs vine in stare solida, dar se topeste instantaneu la contactul cu pielea. Astfel, este foarte usor de folosit si de aplicat. Trebuie doar sa-ti treci degetele peste produs si apoi sa-l aplici pe zona dorita. Se topeste si la temperaturi ridicate, asa ca este bine sa il tineti intr-un loc mai intunecat si racoros.
La capitolul parfum, pot sa spun doar ca nu am mai intalnit un asemenea miros la niciun alt ulei, unt, crema sau alte produse pe care le-am folosit. Asadar, mi-e destul de greu sa-l descriu altfel decat ca fiind unic (da, stiu, nu va ajuta cu nimic asta :))). Este un parfum destul de puternic, floral si imi aminteste de niste bombonele foarte mici si colorate pe care le mancam cand eram mica. Nu-mi mai amintesc cum se numeau. Oare Cip? In fine, nu stiu de ce am facut aceasta conexiune. Ideea este ca din cauza ei, pot spune ca acest ulei are un parfum “delicios”.
Cum Poate Fi Folosit?
Uleiul Monoi de Tahiti poate fi folosit atat pe piele, cat si pe par. L-am incercat in ambele moduri si o sa va scriu putin mai jos rezultatele. Pe site-ul Jovis scrie ca poate fi folosit si pentru fata. Sincer, nu am indraznit sa-l incerc pe ten deoarece mi s-a parut putin cam uleios pentru tenul meu mixt si mi-a fost frica sa nu-mi incarce fata si porii. In al doilea rand, cred ca si mirosul m-a oprit din a-l testa pe ten. Desi este natural, mi s-a parut prea puternic pentru fata mea cu tendinte sensibile. Asadar, nu pot sa va spun cat de folositor este pentru pielea fetei, dar pot sa va povestesc ce “stie” sa faca pentru pielea corpului si pentru par.
Pentru Corp:
- Il folosesc in loc de crema de corp pe picioare si pe maini unde am pielea mai uscata si o lasa foarte fina si frumos mirositoare. Lasa, ce-i drept, o pelicula uleioasa la suprafata, de aceea trebuie sa insist ceva mai mult pana cand produsul intra de tot in piele.
- Il folosesc si pe post de crema de maini, insa doar seara inainte de culcare, tot din cauza faptului ca este ceva mai uleios. Lasa mainile fine si este bun si pentru unghii si cuticule. Il aplic seara, si dimineata mainile mele sunt hidratate. Ziua, in schimb, n-am putut sa folosesc produsul pentru ca lasa acea senzatie uleioasa si imi venea sa ma spal imediat pe maini, deci degeaba ma dadeam cu el.
- Insa, cel mai mult imi place sa aplic uleiul Monoi de Tahiti dupa ce ma epilez (cu epilatorul electric) pe picioare. Eu ma irit destul de tare dupa ce ma epilez. Raman cu petele si bubitele alea rosii multe ore dupa aceea. Asa ca am zis sa incerc acest ulei care se spune ca are proprietati calmante. Acum pot sa confirm acest lucru. Il intind bine-bine pe zona picioarelor si masez pana intra de tot in piele si nu ma ustura deloc zona proaspat epilata. Mai mult, roseata trece ceva mai repede, in cateva ore si nu mai ramane pielea iritata. Asadar, pot sa spun ca aici am vazut cele mai mari beneficii ale acestui ulei.
Pentru Par:
- Il aplic cu o ora-doua inainte sa ma spal pe par, insa doar la varfuri. Pe restul parului, aplic o masca facuta din ulei de ricin si ulei de cocos, si la varfuri pun cateva picaturi de Monoi de Tahiti. Efectul este surprinzator. Daca aplic doar masca, parul meu este intr-adevar mai hidratat dupa aceea, insa, daca aplic si uleiul Monoi de Tahiti, mi se definesc foarte bine onduleurile (da, sunt “fericita” posesoare a unui par ondulat si greu de tinut sub control). De asemenea, parul este mult mai usor de aranjat, pentru ca suvitele sunt deja definite si nu mai trebuie sa le fac mare lucru. Yey! Chiar pot sa spun ca uleiul m-a uimit la acest capitol.
- L-am aplicat de 2-3 ori si pe parul uscat. Puneam cate o picatura-doua pe varfuri pentru miros si pentru a da acel aspect de par stralucitor. Parul era intr-adevar ceva mai stralucitor, dar mirosul nu persista foarte mult, ceea ce m-a dezamagit, pentru ca era principalul motiv pentru care l-am folosit in acest mod.
Una peste alta, pot sa spun ca acest produs m-a uimit prin modul in care poate sa calmeze pielea iritata si prin felul in care “aranjeaza” parul. Mie mi se pare folositor si ma ajuta cu 2 probleme destul de neplacute si enervante pentru mine, asa ca o sa continui sa il utilizez si este posibil sa-l vedeti si intr-un articol cu produse favorite in curand. Avand in vedere ca trebuie foarte putin produs la fiecare aplicare, cred ca o sa fie si destul de spornic, ceea ce nu poate decat sa ma bucure.
Vreau sa aflu de la voi daca stiti de uleiul Monoi de Tahiti, daca ati folosit acest tip de produs pana acum si daca da, cum vi s-a parut? Pana data viitoare, nu uitati sa aveti grija de frumusetea voastra.