paleta machiaj sleek

Un fond de ten, un rimel și un ruj. De atâtea produse de machiaj am nevoie ca să fiu fericită. Pudre, iluminatoare, farduri de obraz, bronzere…? Mda, ce pot să spun… arată bine în tutorialele de pe YouTube.

Câteodată, puțin fond de ten și un balsam sunt de ajuns ca să ies triumfătoare în lume.

Dar Andreea nu s-a mulțumit cu atât. Andreea a vrut sa fie fancy și și-a luat o paletă de farduri. Cică să învețe să se machieze. Ce glumă bună! De fapt și-a luat-o ca să se umple de praf pe măsuța de toaletă.

sleek oh so special

Ei bine, de praf nu prea se umple ca stă în sertar. Iar de machiat, am încercat eu ceva, și a ieșit un fel de machiaj nici prea-prea, nici foarte-foarte. Deci undeva pe la mijloc. Ceea ce e bine, având în vedere experiența și talentul meu în a folosi farduri de ochi.

Paleta pe care mi-am luat-o este „Oh, So Special” de la Sleek și vreau să vi-o prezint și vouă astăzi, atât cât mă pricep.

Oh, So Special  – O Fi Specială sau Nu?

sleek makeup shop

Paleta conține 7 farduri mate și 5 sidefate. Culorile sunt, în mare parte, neutre și ușor de purtat. Îmi place că este potrivită atât pentru machiaje de zi, cât și pentru machiaje de seară.

Ce nu îmi place este faptul ca fardurile sunt destul de prăfoase și acest lucru se observă inclusiv la cele sidefate. Așa că nu o să mai stau să menționez la fiecare chestia asta. 

La capitolul pigmentație, fardurile mi se par OK. Sunt 2 culori mai deschise care nu prea se observă (o să vedeți și în poze), dar alea oricum sunt culori de tranziție (așa le spune?) sau se folosesc ca bază, ca să uniformizeze nuanța pleoapei. Restul culorilor sunt destul de pigmentate, însa cu unele farduri se lucrează destul de greu și o să vedeți îndată despre care vorbesc.

Să le luăm pe rând, zic.

farduri sleek

Bow – Fardul ăsta e mat și perfect ca bază, pentru uniformizarea nuanței pleoapei. Este, de altfel, cel mai abuzat de mine. Îl aplic chiar și singur, doar ca să am și eu pleoape de o culoare normală și nu vineții.

Organza – Din nou, acesta este unul dintre fardurile preferate din paletă. Este destul de pigmentat și este potrivit atât pentru look-uri de seară, cât și pentru look-uri de zi (deși este sidefat). 

Ribbon – Acesta este foarte bun pentru look-uri discrete, de zi. Datorită lui, am observat că nu îmi stă chiar atât de rău cu fard roz.

paleta sleek

Gift Basket – Acesta este un bronz foarte frumos și mi se pare perfect pentru vară. Este pigmentat și se așează bine pe pleoapă.

Glitz și Celebrate – Pe acestea le-am folosit mai rar (deoarece îmi plac machiajele mai luminoase), însă sunt perfecte pentru un smokey eyes intens. De altfel, sunt și cele mai pigmentate culori din paletă. Se lucrează destul de ușor cu ele, dar și acestea sunt prăfoase. Așadar, dacă le folosesc, trebuie să-mi fac machiajul ochilor întâi și apoi să vin cu machiajul feței. 

machiaj sleek

Pamper – Este un roz foarte delicat (și prea puțin pigmentat). Însă, merge perfect în combinație cu Ribbon.

Gateau – Mi-e destul de greu să descriu culoarea asta… Este un lila cu irizații aurii… Este perfect pentru look-uri de seară sau de sărbătoare și e destul de pigmentat.

The Mail – Este fardul meu preferat pentru un machiaj lejer, de zi. Nu este foarte pigmentat, dar nici nu mă deranjează acest lucru, având în vedere scopul pentru care îl folosesc. Este foarte bun și ca fard de tranziție. 

farduri ochi sleek

Boxed, Wrapped Up și Noir – Ei bine, părerea mea este că aceste 3 farduri sunt cele mai proaste din această paletă (deși primele 2 culori îmi plac foarte mult). Sunt foarte prăfoase, am impresia că tot fardul este pe obraji în loc să fie pe pleoape. De asemenea, nu se aplică, „blenduiesc” (sau cum s-o mai fi zicând) bine. Se aplică cu dâre și e foarte greu să le uniformizezi (cel puțin eu nu am reușit). Dar poate nici eu nu știu cum să lucrez exact cu ele.

Ca rezistență, mi se par destul de decente. Rezistă câteva ore bune pe pleoapele mele uleioase. 

Per total, pot spune că această paletă de la Sleek este bună pentru o începătoare așa ca mine. De altfel, ar fi o risipă să încep eu să mă joc cu niște farduri Too Faced, de exemplu, și să le fac varză. Deși, fie vorba între noi, le-aș lua numai pentru cât de bine miros.

Dacă ați folosit această paletă sau altele de la Sleek, aș dori să știu și părerea voastră despre ele. Poate sunteți mai experimentate ca mine și ați știut cum să le mânuiți. 

Cu drag,

Andreea M.