Creme, seruri, geluri, spume, micelare, bifazice, etc., etc., etc. Pfff, deja ma ia cu ametelea… Avem atat de multe produse de ingrijire a tenului in dulapiorul din baie sau pe masuta de toaleta, incat ni se pare o adevarata stiinta aplicarea lor. Sau poate doar mie mi se parea asta la inceput?

Bun, incepem cu demachierea, dar cu ce continuam? Trecem direct la crema? Apoi aplicam un ser, poate…? Dar ce facem cu tonerul? S-o fi aplicand la final? Of! 

Stiu ca eu am avut aceste probleme la inceput, cand mi-am tot luat produse de ingrijire cu diverse texturi si nu mai stiam in ce ordine sa le aplic ca sa fie totul in regula. Insa, m-am tot documentat si am ajuns la o concluzie, pe care o sa v-o prezint si voua astazi, pe scurt.

Pentru inceput, trebuie sa stiti ca produsele cu textura usoara, lejera, vor veni intotdeauna inaintea celor cu textura greoaie, grasa. Cremele, de exemplu, au o textura mai grasa si vor forma o bariera la nivelul pielii. Astfel, nu are niciun sens sa aplicati un ser lejer dupa aceea, pentru ca nu va mai patrunde in piele si nu va mai avea niciun efect, practic. 

Bun, acum hai sa trecem la ordinea propriu-zisa.

  • Produsul Demachiant

Intotdeauna incepem cu demachierea fetei. Demachiant clasic, apa micelara, demachiant bifazic – nu conteaza; pe acesta il folositi primul, fie ca v-ati machiat, fie ca nu. Astfel, indepartati toate impuritatile de la nivelul pielii.

  • Gel de Curatare

Dupa ce ne-am demachiat, trebuie sa indepartam produsul demachiant de pe fata si reziduurile ramase in urma. Trebuie sa facem asta INTOTDEAUNA, ca sa curatam in profunzime fata. Daca nu v-ati machiat in ziua respectiva, puteti sari peste demachiant si sa folositi gelul de curatare pentru demachiere. Important este sa aveti fata curata pentru a putea “primi” urmatoarele produse de ingrijire.

  • Exfoliant

Nu ne exfoliem tenul in fiecare zi decat daca vrem sa ramanem fara piele. Insa, putem sa facem aceasta operatiune de 2-3 ori pe saptamana. Daca aveti tenul foarte uscat si sensibil, puteti sa va limitati la o data pe saptamana. Efxolierea este importanta pentru ca indeparteaza toate celulele moarte de la suprafata pielii, deblocheaza porii si lasa tenul mai fin.

  • Toner

Acesta nu este un pas obligatoriu. Cu toate acestea, un toner iti poate hidrata tenul sau il poate ajuta cu excesul de sebum, in functie de nevoile tale si de tipul de produs pe care il folosesti.

  • Ser

A sosit si momentul sa aplicam serul. Deoarece contine multe ingrediente active (uleiuri benefice, acid hialuronic, vitamine, etc., in functie de produs), serul se aplica pe fata curata, inaintea cremei. Astfel, isi face intr-adevar efectul; pielea poate absorbi toate aceste ingrediente si poate beneficia de ele la maxim.

  • Crema de Ochi

Daca aveti o crema de fata fara parfum, alcool si alte ingrediente dubioase, o puteti folosi pe aceea in loc de o crema speciala pentru zona ochilor. Insa, daca aveti o crema foarte parfumata si care mai contine si alcool, atunci nu o aplicati in acea zona. De asemenea, daca pe ambalajul unei creme de fata scrie sa nu o aplicati in zona ochilor, atunci respectati ce scrie acolo si luati-va o crema de ochi separata. Aveti grija sa fie cat mai hidratanta, pentru acea zona are nevoie maxima de hidratare.

  • Crema de Fata

Am ajuns la unul dintre pasii finali ai ingrijirii tenului. Crema de fata poate sa fie hidratanta sau mai lejera, in functie de nevoile voastre si de tipul de ten. Cum am spus si la inceput, acest produs creeaza o bariera la nivelul pielii si “blocheaza” toate celelalte produse in epiderma pentru ca acestea sa-si faca efectul.

  • SPF

Pasul final este aplicarea unei creme cu SPF (asta pe timpul zilei, bineinteles). Cateodata, puteti inlocui crema de fata cu SPF-ul, mai ales daca aveti un ten mixt-gras si nu vreti sa-l incarcati prea tare. Pe timp de vara, eu am mai facut chestia asta si am aplicat doar crema cu SPF fara sa mai aplic si crema obisnuita de fata. Asadar, nu este nicio “crima” daca faceti chestia asta, mai ales daca aveti un SPF care contine diverse ingrediente benefice. Important este sa aplicati crema cu factor de protectie solara in fiecare zi si sa va protejati impotriva petelor solare, a ridurilor si chiar si a cancerului de piele.

Concluzie

Chiar daca nu folositi toate produsele prezentate in acest articol, este important ca pe cele pe care le aveti sa le aplicati in ordinea corecta. Per total, sper ca acest articol v-a fost de folos. Spuneti-mi in comentarii daca v-a ajutat sau nu si daca respectati aceasta ordine cand aplicati produsele de skincare.

Pana la articolul urmator, ne vedem/auzim pe:

Instagram – https://www.instagram.com/alm.andreea/

Facebook – https://www.facebook.com/beautycontrolblog/

YouTube – https://www.youtube.com/c/AndreeaMihalache (Subscribe)