Recent, am avut ocazia sa gust pentru prima oara cateva produse de la Sweeteria si primul meu gand a fost: “de ce nu le-am incercat mai devreme?”

Produsele Sweeteria sunt facute in Romania, contin indulcitori naturali si nu au zahar, arome artificiale sau coloranti sintetici. Indulcitorul este obtinut din stevie si are zero indice glicemic si zero calorii. Produsele sunt perfecte si pentru cei care tin post sau sunt vegani. Daca vi se par interesante produsele, sa stiti ca le gasiti pe site-ul lor sau in magazinele DM.

Sincer sa va spun, inainte sa le incerc m-am gandit ca e posibil sa fie destul de fade, avand in vedere ca nu contin zahar. Nimic mai departe de adevar! Toate produsele pe care am apucat sa le infulec degust sunt DE-LI-CIOA-SE.

Preferatele mele sunt batoanele de cereale – acestea au fost si primele incercate. Dar nici napolitanele nu sunt mai prejos (cele cu cacao fiind in top). De asemenea, am devorat stafidele si prunele “sub acoperire” a.k.a. invelite in ciocolata fara zahar. Le-as fi mancat pe toate deodata, dar un simt al raspunderii si al masurii venit din neant m-a oprit si am reusit (cu greu) sa le impart pe vreo 3 zile. In aceeasi gama sunt si migdalele si alunele de padure in ciocolata fara zahar, primele drajeuri de acest fel din Romania.

Dulcișorul (ce nume simpatic!) este folosit cu drag si spor in ceaiuri si imi place mult pentru ca nu are un gust artificial sau chimic. Bineinteles, poate fi folosit si la prajiturit, dar cum eu nu sunt mare amatoare de asa ceva (sunt experta doar cand vine vorba de devorat prajiturile), am incercat sa evit un dezastru culinar. M-am incumetat totusi la niste clatite americane (macar atat sunt si eu in stare sa fac) si puteti vedea rezultatul mai jos.

Dulceturile si gemurile sunt usor acrisoare (pe gustul sotului) si merg numai bine cu clatite, iaurt grecesc sau clasic, unse pe o felie de paine cu unt. Nu au zahar adaugat si sunt primele dulceturi/gemuri din tara care contin indulcitor natural din stevie. Au si cele mai putine calorii de pe piata.

Bol “Instagramabil”

Eu am folosit dulceata de afine intr-un bol cu iz “Instagramabil”. Am folosit iaurt grecesc, cereale, cateva felii de banane si, bineinteles, dulceata. A fost o combinatie interesanta, dar cred ca data viitoare am sa sar peste banane – parca nu mergeau asa bine in aceasta “reteta”. Cred ca ar fi mers mai bine niste fructe de padure, dar nu am avut in casa asa ceva.

Clatite Americane cu Banane si Gem de Zmeura

Gemul de zmeura a mers ca uns (wink! wink!) cu niste clatite americane. Am cautat o reteta pe net si am folosit cam asa:

  • 200 gr faina
  • 2 oua
  • 150-200 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • Dulcișor dupa gust
  • 1 banana
  • 50 gr unt topit sau 50 ml ulei

Din banana si lapte am facut un milkshake. Faina, zaharul vanilat, praful de copt si Dulcișorul au fost amestecate separat si apoi am incorporat incet-incet milkshake-ul. La final am adaugat si untul topit. Separat, am batut bine-bine ouale si pe urma le-am adaugat in compozitie si am amestecat bine. Cam acesta este rezultatul. Pentru cineva care face clatite din an in Paste, au iesit chiar gustoase. 😀

Voi ati incercat produsele Sweeteria? Daca da, ce v-a placut cel mai mult de la ei? 🙂

Instagram – https://www.instagram.com/alm.andreea/

YouTube – https://www.youtube.com/c/AndreeaMihalache

Facebook – https://www.facebook.com/beautycontrolblog/