Iarna aceasta am fost în căutarea gecii perfecte pentru sezonul rece. După zeci de click-uri și eliminări, probări și nepotriviri, am ajuns pe Bonprix, unde m-am oprit la geaca pe care o veți vedea în acest articol. Bineînțeles că perfecțiunea nu există, dar canadiana aceasta bifează multe dintre caracteristicile pe care le căutam într- asemenea piesă vestimentară.

În primul rând, căutam o geacă verde, așa că am optat pentru această variantă (canadiana este disponibilă și pe negru). Este un verde „military” foarte frumos, care se potrivește cu bocanci sau ghete mai „chunky”. În al doilea rând, voiam o geacă mai lungă care să acopere bine spatele (sau „șălili” – deh, de la o vârstă…). Aceasta vine cam până la jumătatea coapselor, deci a bifat și punctul acesta.

Nu în ultimul rând, eram în căutarea unei geci care să urmeze silueta și să nu fie doar o bucată mare de material care să mă înghită. Am puncat și asta, deoarece canadiana de pe Bonprix are o curea reglabilă care se poate strânge atât cât vrei (și cât îți este confortabil) ca să evidențieze frumos talia și silueta. Fiind mai slabă, pe mine mă avantajează acest lucru și face să pară că geaca a fost croită pentru mine.

Alte lucruri pe care le-am apreciat la această geacă:

  • Are multe buzunare – 4 laterale (fiecare buzunar lateral este 2-în-1) și 2 în zona pieptului.
  • Are o croială reușită, iar design-ul este plăcut și modern.
  • Fermoarul este dublu, astfel încât poți să îl deschizi și de jos dacă simți că ți-ar fi strâmtă geaca în zona coapselor (la mine nu este cazul).
  • Are închidere și cu fermoar și cu capse.
  • Se închide foarte bine și protejează zona gâtului.
  • Materialul este calitativ, fin și foarte plăcut la atingere.
  • Are manșetă dublă și se strâmtează spre încheieturi ca să țină de cald. Manșeta exterioară poate fi și mai mult strâmtată cu ajutorul capselor.
  • Gluga este căptușită cu o blăniță moale și stă bine pe cap și cu siguranță va proteja de frig.

Verdict

De când am geaca, nu am apucat să o testez în condiții extreme (ger, ploaie sau viscol) pentru că nu am avut parte de așa ceva. Am purtat-o doar pe vânt la una dintre sesiunile foto și a protejat bine. Însă, la cum a simțit-o la purtare, cred că-și va face treaba cu brio și când va fi pusă față în față cu o iarnă mai supărată.

Per total, sunt foarte mulțumită de această canadiană și sper să-mi fie aproape mult timp de acum încolo. Ah, și declar închis sezonul vânătorii de geci de iarnă!

*Acest articol face parte dintr-o colaborare cu BonPrix, dar părerile sunt personale și reflectă experiența mea cu produsul ales.