Păr drept sau ondulat? Cu siguranță știți nemulțumirile eterne: „Am păr drept, dar îl vreau ondulat.” și „Am părul ondulat, dar îl prefer drept.” Ei bine, trebuie să mărturisesc că și eu sunt „vinovată” pentru astfel de afirmații. Am părul ondulat, frizat și destul de indisciplinat și mi-aș fi dorit să am părul drept și să se așeze frumos în orice situație. Și „chinul” nu se termină aici; nici măcar când îmi întind părul folosind peria rotativă, de exemplu (nu folosesc placa), nu stă drept pentru prea mult timp. În câteva ore deja se ondulează la vârfuri. Dacă mai și plouă și este umezeală în aer, pot să-mi iau „adio” de la păr drept.

Însă, oricât am încerca noi să ne luptăm cu natura părului nostru, adevărul este că, de cele mai multe ori, forma feței dictează coafura sau tunsoarea potrivită pentru noi. Tocmai de aceea, vom vedea unele persoane care arată foarte bine cu părul drept, însă nouă s-ar putea să nu ni se potrivească acest tip de coafură/tunsoare. Ca să îți fie mai ușor, hai să afli cum să îți coafezi părul în funcție de forma feței tale.

Coafuri pentru Fața Rotundă

Dacă ai fața rotundă, înseamnă că lățimea feței tale este egală cu lungimea. Pentru a flata această formă a feței, cel mai bine ar fi să optezi pentru o combinație între păr ondulat și drept.

Sursa: Unsplash

De exemplu, o coafură „wavy” sau niște bucle lejere s-ar potrivi de minune în această situație. Astfel, vei avea un echilibru între liniile ondulate și cele drepte, creând iluzia de o formă ceva mai alungită. De asemenea, o tunsoare mai lungă, eventual în scări, avantajează mai mult o formă rotundă decât ar face-o un bob scurt.

Coafuri pentru Fața Pătrată

În cazul feței pătrate, zona maxilarului este aproape egală cu fruntea. Așadar, cel mai bine este să optezi pentru o coafură care îți oferă alungire, dar care îți și „îndulcește” liniile drepte ale feței. Tocmai de aceea, ar fi bine să te ferești de părul drept pentru că îți va evidenția și mai mult linia pomeților și maxilarul. În schimb, buclele și onduleurile adaugă mișcare în jurul feței și textură, îmblânzind acele linii drepte și oferindu-ți un aspect mai prietenos.

Sursa: Pexels

Și în acest caz, ar merge mult mai bine o tunsoare medie spre lungă, cu volum și în scări pentru a crea iluzia de rotunjime. De asemenea, ai putea purta breton pentru a echilibra aspectul pătrat al feței, evidențiindu-ți ochii în același timp.

Coafuri pentru Fața în Formă de Inimă

Fața în formă de inimă are bărbia ascuțită și fruntea destul de lată. Denotă delicatețe și feminitate și o poți pune în evidență purtând coafuri cu mult volum la rădăcină. Asta înseamnă că părul ondulat va fi mult mai potrivit în cazul acesta. Dacă ai fața în formă de inimă, poți să îți faci onduleuri pentru textură și volum, echilibrând astfel proporțiile feței. De asemenea, onduleurile subliniază delicatețea acestei forme și reduce aspectul unei frunți prea late sau largi.

Sursa: Pixabay

Și părul drept ar putea funcționa în anumite cazuri, însă trebuie să ai grijă la lungime: un bob mediu care vine până sub bărbie ar fi alegerea potrivită. În plus, ai grijă ca părul să nu fie tuns drept, ci în scări pentru a încadra frumos fața.

Coafuri pentru Fața Ovală

Dacă ai fața ovală, te poți considera privilegiată, pentru că este o formă versatilă și echilibrată. Proporțiile feței sunt, în general, simetrice, ceea ce înseamnă că ți se potrivesc multe tipuri de coafuri și tunsori. Fața ovală poate fi încadrată frumos atât de coafurile drepte, cât și de cele ondulate.

Sursa: Unsplash

De exemplu, părul drept și mătăsos scoate în evidență forma naturală a acestui tip de față, conferind un aspect ordonat și elegant. Dacă mai adaugi și un breton la acest combo, obții un stil casual și un păr ușor de coafat. Pe de altă parte, o coafură ondulată adaugă volum și textură părului, oferind un aspect mai jucăuș și dinamic. Onduleurile îți pot da un look romantic și delicat, dar natural și relaxat în același timp, accentuând linia feței.

În ce privește lungimea părului, și aici te poți juca și poți experimenta în voie. O coafură scurtă este extrem de practică și ușor de îngrijit și dă un aspect tineresc. O tunsoare medie spre lungă, cu bucle lejere, va face fața să pară mai rotundă, adăugând volum și creând un cadru perfect pentru această formă.

Ce Tip de Coafură Alegi?

După îndelungi dezbateri cu mine însămi, am ajuns la concluzia că forma feței mele este una ovală, iar coafurile care mi se potrivesc cel mai bine sunt cele ondulate (în ciuda faptului că eu mi-aș dori păr drept). Până la urmă, Mama Natură și-a făcut treaba și mi-a dat păr ondulat. Nu mă plâng prea tare, doar că mi-aș fi dorit să fie mai ușor de aranjat.

În cele din urmă, indiferent de forma feței tale, este important să ții cont și de preferințele personale, de textura naturală a părului tău și de nivelul de întreținere pe care ești dispusă să-l acorzi stilului ales.

___________________________________________________________

*Acest articol face parte dintr-o colaborare cu Loncolor, dar părerile sunt personale.