vopsea loncolor par roscat

Parcă șatenul pe care îl porți acum nu te mai „coafează”. Ai încerca o nuanță de brunet sau chiar un roșcat. Sau poate ești nemulțumită de tunsoarea actuală și ai vrea ceva mai îndrăzneț. Sau, pur și simplu, treci printr-o perioadă mai proastă și vrei o schimbare in viața ta, fie ea la nivel de garderobă sau ceva mai banal, cum ar fi o manichiură nouă.

În orice caz, este absolut normal să vrem și să trecem prin diverse schimbări în anumite momente. Pot fi schimbări importante și permanente, precum un tatuaj care te va insoți toată viața sau o intervenție estetică ce-ți va îmbunătăți stima de sine. Sunt însă și schimbări temporare, care sunt menite să-ți redea starea de bine și sunt ca un imbold spre o nouă etapă. Sau poate vrei doar să experimentezi cu anumite coafuri, culori, stiluri. Oricare ar fi motivul, am pentru tine 3 schimbări simple de look pentru care nu trebuie să investești mult și care te vor face să te simți mai bine cu tine însăți.

O Culoare Nouă de Păr

O vopsea de păr e tot ce ai nevoie atunci când simți că vrei o schimbare de look. Aș adăuga că ai nevoie și de o picătură de curaj, mai ales dacă intenționezi să faci o schimbare majoră, cum ar fi să treci de la blond la roșcat, sau dacă optezi pentru o nuanță mai nebună de verde, albastru sau roz bombon.

vopsea loncolor romania

Chiar și așa, nu este vorba despre schimbări permanente și poți să revii treptat la culoarea ta naturală. Trebuie doar să ai răbdare și să îi acorzi părului tău îngrijirea potrivită. Cu alte cuvinte, să nu faci ceea ce am făcut eu acum vreo 14 ani când am trecut de la castaniu (culoarea mea naturală) la brunet, apoi la un șaten deschis, iar brunet, apoi violet pentru ca în final, să ajung din nou la culoarea mea inițială. Și toate aceste vopsiri s-au întâmplat în decurs de un an – un an și jumătate. Mai are rost să vă spun cum arăta părul meu după toate aceste experimente…? Să zicem doar că am văzut mături mai pufoase și mai fine decât părul meu din perioada aceea…

Am fost cuminte vreo 4-5 ani, timp în care am mai folosit doar un nuanțator pe ici, pe colo. Însă, într-o zi, m-am hotărât să fac schimbarea pe care mi-o doream demult: să mă vopsesc roșcată. Asta s-a întâmplat acum 8 ani și se pare că a fost schimbarea potrivită pentru mine deoarece i-am rămas fidelă acestei culori încă de atunci. Bineînțeles, am trecut prin mai multe nuanțe de roșcat, unele mai aprinse, altele mai potolite, dar roșul a rămas alături de mine și simt că mă reprezintă cel mai bine.

Prima oară am încercat o vopsea de păr roșcat de la Loncolor și este brand-ul pe care îl folosesc și în ziua de azi. Au o diversitate mare de nuanțe și un preț bun, culoarea se prinde bine și acoperă firele albe care se încăpățânează să-mi arate că nu mai am 20 de ani (mulțumesc! asta-mi spune și spatele în fiecare dimineață când mă trezesc!).

vopsea de par loncolor

Gama mea preferată este Loncolor Ultra, iar culorile pe care le folosesc cel mai des sunt Roșu țițian, Roșu grenadine și Rubin. Mai fac și combinații între ele și de fiecare dată am avut rezultate bune.

loncolor romania

Așadar, fă-ți curaj și încearcă acea culoarea de păr pe care ți-o tot dorești fără să te mai gândești la „gura lumii”. Contează ce simți tu! Poate vei găsi acea nuanță care te reprezintă, cum mi s-a întâmplat mie cu roșcatul. Dacă nu îți place, aștepți ceva timp și aplici o altă culoare peste. Sau ai răbdare să îți crească părul și să se ducă nuanța încet-încet. Saaau, îți tot tunzi vârfurile regulat… și așa ajungem la următorul punct.

O Tunsoare sau o Coafură Nouă

Într-adevăr, a-ți tunde vârfurile regulat nu intră la categoria „schimbări de look”. E nevoie de ceva mai mult: dintr-un păr lung, să ajungi la un bob ce nu trece mai departe de urechi, să-ți faci un breton drept care să dea „structură” părului sau să faci o nebunie și să îți tunzi părul într-o parte mai scurt și într-alta mai lung (dacă îți permite și mediul în care activezi).

Mi se pare o schimbare de look mai ușoară decât vospirea părului pentru simplul motiv că părul crește. Dacă te-ai tuns mai scurt și nu îți place, o să crească în mai puțin de un an și o să-l poți ține prins o perioadă până îi dai din nou forma dorită printr-o tunsoare… mai puțin radicală.

tunsoare bob

Momentul meu de turnură în ce privește tunsoarea a venit în vara lui 2020 când am trecut de la un păr ce cădea mult sub umeri la un bob scurt care mi-a plăcut la nebunie și care a fost super ușor de întreținut (ăsta e un mare punct bonus la tunsorile scurte). Până la Crăciun, părul îmi crescuse până aproape de umeri și putea fi din nou prins în coadă.

Însă, dacă îți place părul tău lung și nu vrei să tai din el, dar te gândești totuși la o schimbare, poți apela la diverse coafuri. Dacă îți porți mereu părul drept, încearcă niște bucle lejere, dacă e creț, poartă-l drept. Apelează la diverse împletituri, cocuri și moduri de a-ți prinde părul pentru un aer mai fresh. Sunt sute de tutoriale pe net pentru diverse coafuri. În felul acesta, poți face o schimbare de look în fiecare zi dacă vrei.

Un Makeup Mai Îndrăzneț

Cea mai simplă metodă de a face o schimbare de look și cea care poate fi ștearsă cel mai ușor (la propriu) este makeup-ul. Dacă mă urmăriți de ceva timp, știți că nu sunt vreun makeup guru. Mă machiez doar pe mine, în stilul simplu care știu că mi se potrivește.

Chiar și așa, din când în când, simt nevoia de ceva mai mult, de o schimbare. Și atunci mai adaug un fard colorat la ochi (un portocaliu, un burgundy, poate chiar un auriu! șoc și groază!), aplic ceva mai mult iluminator să strălucesc până la stele și înapoi, îmi conturez mai mult sprâncenele sau folosesc un ruj roșu/închis la culoare. Sunt niște gesturi simple care îți pot schimba look-ul instantaneu.

machiaj de vara

Nu trebuie să te machiezi în fiecare zi de parcă te-ai pregăti să mergi la petrecere, dar dacă ai o stare mai proastă, așează-te în fața oglinzii și experimentează cu diversele produse pe care le ai. Dacă ești mulțumită de machiajul realizat, cheamă-ți cea mai bună prietenă în oraș ca să nu simți că ai muncit degeaba la acel makeup. Astfel, vei avea două motive care să-ți dea încredere în tine: un machiaj reușit și o seară plăcută petrecută în compania unei persoane dragi. Fericirea și starea de bine sunt făcute din lucruri mici.

Și dacă nu ești mulțumită de rezultat, demachiantul și gelul de curățare vor fi cei mai buni prieteni ai tăi și îți vor oferi o „pânză” curată ca să îți încerci din nou talentele într-ale machiajului.

Acestea 3 sunt propunerile mele de schimbări de look care să îți redea starea de bine. Însă, este important să-i acorzi atenție și psihicului tău și să lucrezi cu tine însăți astfel încât să te simți bine în pielea ta indiferent de look-ul pe care alegi să îl adopți.

_____________________

*Acest articol face parte dintr-o colaborare, dar parerile sunt personale si reflecta experienta mea cu produsele.