Ne învârtim atât de mult în jurul esteticii frumosului zilele astea. Totul trebuie să fie frumos, să arate bine. Să fie “instagramabil”, poate? Și mă refer aici la orice – de la oameni la un produs cosmetic, de la o pereche de pantofi la o simplă agendă, ș.a.m.d.

Așadar, se dă în noi o luptă continuă pentru a atinge un anumit standard de frumusețe (și nici noi nu știm care este acela pentru că se schimbă întruna). O fi și Instagram-ul de vină pentru asta, dar cred că această luptă a existat dintotdeauna – doar că acum e mult mai mediatizată și presiunea e mult mai mare.

cont instagram

Dar ce este frumusețea? După cum bine știm, frumusețea stă în ochii privitorului, iar dacă ar fi să ne luăm, din nou, după „marele” Instagram, ar trebui să îndeplinim vreo 20 de standarde de frumusețe deodată ca să fim „eligibile”. Iată ce cred eu că este frumusețea:

 • Frumusețea înseamnă să te accepți așa cum ești, să nu încerci să-i mulțumești pe alții prin înfățișarea ta și să nu „alergi” după diverse standarde de frumusețe (oh, paradoxul!).
 • Frumusețea e atunci când poți să râzi de defectele tale deoarece (și ele) te fac să fii unică.
 • Frumusețea stă în atitudine, nu în înfățișare. Degeaba ai un chip frumos, dacă te comporți de parcă ai exista doar tu pe lumea asta.
 • Frumusețea e în sufletul tău. Un suflet bun va emana tot timpul frumusețe.
 • Frumusețea e în ochii iubitului/soțului tău. După propria validare, e singura confirmare de care ai nevoie. (Iar ca o mică glumă, aș putea spune că frumusețea stă în ochii câinelui/animalului tău de companie și asta e singura validare de care ai nevoie. :)))
 • Frumusețea e zâmbetul tău din oglindă.
 • Frumusețea stă în educație și în inteligență.
 • Frumusețea vine din interior, și aici nu mă refer la atitudine sau personalitate, ci la sănătatea și starea ta de bine.

Ce poate fi mai frumos decât un corp și o minte sănătoase? Dar pentru asta, trebuie să avem grijă de ele. Ne cumpărăm zeci de produse cosmetice pe care le aplicăm la suprafață (ceea ce nu este un lucru rău), dar lucrăm prea puțin cu interiorul nostru.

Pentru o minte sănătoasă poți să citești o carte, să vezi un documentar, să ai o discuție cu substanță, să mergi la meditație sau chiar să-ți programezi niște ședințe la un terapeut dacă simți că ai nevoie de asta. Important este ca în final, să fii tu împăcată cu tine.

Pentru un corp sănătos este inutil să spun că vizitele regulate la doctor sunt o necesitate. Dar pe lângă asta, îți poți ajuta corpul să „lucreze” cum trebuie prin activitate fizică și printr-o dietă echilibrată. În plus, suplimentele alimentare pot da și ele un impuls corpului tău atunci când devine prea leneș.

Când eram mai mică (ca să nu spun mai tânără), luam destul de des suplimente alimentare (vitamine, magneziu, spirulină, etc.) pentru că eram destul de slabă și anemică de felul meu. Recent, cei de la Laboratoarele Remedia (Green Sugar) mi-au reamintit de beneficiile suplimentelor alimentare prin gama lor Colagenara, pe bază de colagen marin organic.

Recunosc că nu am mai consumat până acum produse care să conțină acest ingredient, așa că am fost foarte curioasă. Beneficiile colagenului marin sunt următoarele:

 • Are efect anti-rid
 • Este adjuvant in dietele de slăbire
 • Poate reduce celulita
 • Fortifică articulațiile și oasele
 • Este denumită proteina tinereții deoarece acționează la nivelul părului și pielii, protejându-le elasticitatea, rezistența și structura.

Dacă vreți să aflați mai multe despre beneficiile colagenului marin și despre cum vă poate ajuta să vă întrețineți frumusețea, vă invit să accesați acest link.

Gama Colagenara nu conține coloranți artificiali, aditivi sau conservanți. În schimb, conține Green Sugar (un îndulcitor 100% natural), colagen marin organic și pudre de fructe. Produsele care fac parte din această gamă sunt:

 • Ceai de crizantemă și colagen marin
 • Ceai de iasomie cu colagen marin
 • Ceai negru cu colagen
 • Ceai verde cu colagen marin
 • Ceai alb cu colagen marin
 • Smoothie cu colagen și Acerola
 • Smoothie cu colagen și proteine
 • Smoothie cu colagen și enzime digestive
 • Smoothie cu colagen și Glucomannan

Găsiți mai multe detalii despre produse aici.

Eu am încercat 3 dintre ceaiuri momentan: cel cu crizantemă, ceaiul negru și ceaiul alb. Deocamdată, pot să vă spun că sunt foarte bune la gust. Eram puțin sceptică din acest punct de vedere pentru că sunt ceaiuri instant cu îndulcitor. Iar experiențele mele cu alte tipuri de îndulcitori nu au fost cele mai bune – mai bine zis, nu mi-a plăcut gustul lor. Ei bine, aceste ceaiuri chiar sunt bune și nu au deloc un gust sintetic sau respingător. Preferatul meu este ceaiul alb. Mi se pare chiar că are și puțin gust de vanilie (probabil de asta îmi place cel mai mult).

Rămâne să testez și smoothie-urile. Vreau să le beau și ca atare și să le adaug în blender cu diferite alte ingrediente.

În ce privește efectele colagenului marin, încă nu pot să mă pronunț. Aceste efecte se văd în timp, nu într-o săptămână de când consum eu aceste produse. Dar o să vă țin la curent (cel mai probabil pe Instagram) cu evoluția mea. 🙂

Cei de la Laboratoarele Remedia au și o campanie drăguță pentru voi. La o comandă de minim 100 de lei și minim 2 produse din gama Colagenara de pe GreenSugar.ro sau LaboratoareleRemedia.ro, primiți pe loc o pereche de cercei din argint. Campania este valabila până pe 20 August, așa că dacă vă interesează, ar trebui să vă grăbiți. 😀 Mai multe detalii aici.

Bineînțeles, aceasta este doar una dintre modalitățile prin care ne putem întreține frumusețea lucrând din interior. Mai aveți și alte secrete în acest sens? De asemenea, aș fi curioasă să știu: ce înseamnă frumusețea pentru voi?

Le mulțumesc celor de la Green Sugar pentru că m-au provocat să scriu acest articol. Chiar aveam nevoie de un astfel de imbold. 🙂

Instagram – https://www.instagram.com/alm.andreea/

YouTube – https://www.youtube.com/c/AndreeaMihalache

Facebook – https://www.facebook.com/beautycontrolblog/