Prin prisma pasiunii mele, am avut ocazia să testez destul de multe produse de-a lungul timpului. Unele nu au fost pe placul meu, de altele m-am îndrăgostit iremediabil. Cu toate acestea, au fost perioade (una chiar destul de recent) în care mi se părea că îmi încarc prea tare tenul și simțeam nevoia de ceva mai simplu și mai „curat”. Așadar, această nouă campanie de la BuzzStore a picat la fix. Când am văzut că pot testa gama Toleriane de la La Roche-Posay, nici n-am mai stat pe gânduri și m-am înscris imediat.

Știam că produsele din această gamă au o formulă mai curată și erau fix ce căutam. Eu am primit în cadrul campaniei crema Toleriane Sensitive (varianta Creme) și crema de spălare, dar gama mai conține următoarele produse: un lapte demachiant, Toleriane Ultra Fluid, o cremă hidratantă (varianta Riche), Toleriane Ultra Cremă și o cremă pentru ochi.

Gama Toleriane este potrivită pentru persoanele cu tenul sensibil și care se confruntă cu roșeață, uscăciune severă, mâncărime sau reactivitate/alergie la anumite ingrediente. Eu am tenul mixt, însă am anumite momente când tenul meu este destul de sensibil și reacționează la anumite produse/ingrediente și am chiar porțiuni care sunt deshidratate.

Toleriane Sensitive Creme

Crema pe care eu am primit-o spre testare conține ingrediente precum:

 • Apa termală La Roche-Posay
 • Ceramide – repară și protejează bariera pielii
 • Glicerină
 • Niacinamidă – are efect anti-inflamator și calmează tenul

Crema nu conține alcool sau parfum și este testată dermatologic și alergologic. De asemenea, este non-comedogenică și este potrivită chiar și pentru bebeluși.

După ce am testat-o, iată ce pot să vă spun despre această cremă:

 • Eu am varianta Creme care este potrivită pentru pielea normală și mixtă (deci este numai bună pentru mine). Această variantă are o textură foarte ușoară și lejeră și este nevoie de puțin produs pentru a acoperi întregul ten, deci presupun că este destul de spornică. Nu știu ce să vă spun despre varianta Riche (pentru pielea uscată), pentru că nu am testat-o.
 • Crema intră rapid în piele fără să lase vreo peliculă grasă la suprafață, ceea ce este un mare-mare plus pentru mine.
 • Deși este foarte lejeră, este și hidratantă și lasă tenul fin și plăcut la atingere. Mi-a hidratat chiar și acele zone mai uscate despre care vă spuneam mai sus.
 • O aplic și dimineața și seara pentru o rutină completă și până acum, pot să o trec pe lista de produse pe care le voi recumpăra.

Toleriane Caring Wash (Crema de Curățare)

Ca și celelalte produse din gamă, crema de curățare este potrivită pentru tenul sensibil și nu conține parfum sau alcool. Iată câteva dintre ingredientele acestui produs:

 • Apă termală La Roche-Posay
 • Ceramide, niacinamidă și glicerină – protejează bariera cutanată a pielii și mențin hidratarea
 • Cocobetaină – curăță tenul fără a-l irita sau usca

Produsul poate fi folosit și pentru demachierea tenului, iar cei de la La Roche-Posay spun că înlătură machiajul în proporție de 88,9%.

După ce am folosit această cremă de curățare, pot să vă spun următoarele:

 • Asemenea cremei, are o formulă ușoară și se simte foarte fain în contact cu pielea. Nu simt că irită sau agresează tenul în vreun fel.
 • Exact cum îi spune și numele, produsul este cremos – nu este ca un gel de curățare obișnuit. Probabil din această cauză nici nu prea face spumă, dar nu mă deranjează acest lucru. Am o problemă cu spuma abundentă când vine vorba de șampoane, dar la produsele de spălare a feței nu am asemenea pretenții. :))
 • Eu încă nu am folosit produsul ca demachiant. Probabil voi face și asta în curând. Însă, momentan, nu pot să vă spun cum se comportă în acest caz. L-am folosit ca al doilea pas din procesul de demachiere (după o apă micelară/un ulei demachiant) și a fost ok – a curățat bine tenul, chiar dacă are textură cremoasă și inițial, îți dă impresia că nu este eficient.
 • Cel mai important lucru este faptul că nu lasă acea senzație de piele care ține – cum fac multe alte produse de curățare. N-aș putea să spun că hidratează intens pielea în momentul folosirii pentru că aici intră în ecuație și apa – care este foarte dură în zona mea și poate să contracareze puțin efectul produsului. Însă, nici nu-mi simt pielea uscată după ce îmi tapotez excesul de apă cu un prosop. Oricum, după aia aplic restul rutinei de îngrijire, inclusiv crema, și hidratez bine tenul.

Așadar, după ce am testat cele 2 produse, pot spune că sunt foarte mulțumită de ele și mă bucur că am avut ocazia să le includ în rutina mea. Dacă aveți tenul sensibil și deshidratat, puteți să le dați și voi o șansă. Mă tentează și Toleriane Ultra Fluid. Din ce am văzut, este „vedeta” gamei. Ați încercat produsul? Cum vi se pare?

P.S.: Dacă vreți să vă înscrieți și voi pe BuzzStore pentru campanii de testare, o puteți face accesând acest link.

Instagram – https://www.instagram.com/alm.andreea/

YouTube – https://www.youtube.com/c/AndreeaMihalache

Facebook – https://www.facebook.com/beautycontrolblog/