Șoc și groază! Andreea a început să iubească toamna. Da, magia s-a întâmplat acum vreo 2 ani și de atunci, entuziasmul la venirea toamnei este din ce în ce mai puternic. Să ne înțelegem! Toamnă pentru mine înseamnă doar Septembrie și Octombrie. Luna Noiembrie deja e prea friguroasă și aproape că o încadrez la iarnă.

Acestea fiind spuse, să știți că îmi face din ce în ce mai mare plăcere să mă pregătesc de toamnă. Pulovere, trench-uri, geci de piele, eșarfe și botine? Să vină toate la mine în garderobă! Ciocolată caldă cu diverse arome, ceaiuri și deja-celebrul Pumpkin Spice Latte? De-abia aștept să le degust pe toate! Filme și seriale de privit de sub o păturică pufoasă și cărți de citit în pijamale călduroase? Sunt pregătită pentru ele!

Dar așa cum îmi pregătesc garderoba, mintea, sufletul și corpul pentru toamnă, așa îmi place să îmi amenajez și locuința, ca să fie și ea pregătită pentru acest sezon. Practic, în această perioadă, îmi place ca atmosfera din casă să fie cât mai cozy, relaxantă și călduroasă ca să contrasteze cu vremea de afară. Pentru a vă oferi puțină inspirație în această direcție, am să mă folosesc de motorul de căutare FAVI.ro, unde puteți găsi decorațiuni și piese de mobilier pentru toate gusturile.

Să purcedem întru amenajare!

Piese de Mobilier

Totul începe de la mobilier. În perioada aceasta, mi se pare că se potrivesc foarte bine piesele de lemn, dar și cele în culori specifice anotimpului (logic!).

De exemplu, această măsuță de cafea din lemn de salcâm cred că ar arăta foarte bine în living, decorată cu o vază cu flori de sezon (crizanteme, poate?). Cred că ar fi piesa centrală din încăpere și are atrage toată atenția.

Sursa foto: The Home

Apoi, trebuie și un loc cât mai confortabil pentru citit, vizionat filme și scrollat pe Instagram. Am ales acest fotoliu într-un galben-muștar (clișeu deja?) care e numai bun pentru astfel de activități. Poți să te „culcușești” în el cu o carte în mână și să uiți de lume.

Sursa foto: Bonami.ro

Pături Pufoase pentru Zile Friguroase

Nimic nu se compară cu îmbrățișarea unei păturici pufoase atunci când plouă și temperaturile încep să fie din ce în ce mai neprietenoase. În acele momente, păturica pufoasă devine prietena ta cea mai bună! Și nu exagerez nu nimic când spun asta. De sub o astfel de pătură, până și cele mai plictisitoare filme și cărți devin interesante. (Bine, aici poate am exagerat puțin!) Am ales una în culori tomnatice (cum altfel?!?) care poate fi folosită cu succes și pe post de cuvertură atunci când nu „prestează” activități de „free hugs”.

Sursa foto: e4Home.ro

Lângă o pătură de calitate trebuie să stea și o pernă, două, zece. Am ales-o pe aceasta din catifea verde smarald cu detalii aurii. Unii ar putea spune că e mai mult Crăciunistică această pernă, dar hei, nu mai e chiar așa mult până la Crăciun!

Sursa foto: The Home

Decorațiuni

Și am ajuns și la partea mea preferată: decorațiunile. Aici vă puteți lăsa imaginația să zburde cât vrea ea, dar am ales totuși câteva piese pentru inspirație.

Pe partea de tablouri, îl avem prima oară pe acesta din sticlă. Mi se pare ceva inedit și în ton cu anotimpul prin print. Florile colorate contrastează foarte bine cu negrul de pe fundal. Deși este un print floral, mi se pare potrivit pentru toamnă deoarece nuanțele sunt mai reci și mai închise.

Sursa foto: Somproduct.ro

De asemenea, îmi place mult acest tablou alb-negru cu acea pată de culoare reprezentată de umbrela roșie. Mi se pare că îl scoate din monotonie, așa cum încercăm și noi să ne mai colorăm zilele gri și friguroase prin aceste mici decorațiuni și artificii.

Sursa foto: Toptablouri.ro

Pentru măsuța prezentată mai sus, am ales 3 opțiuni.

Prima oară ar fi acest semn luminos pe care scrie HOME. Mi se pare un detaliu drăguț, ce te face să te simți într-adevăr „ca acasă”.

Sursa foto: e4Home.ro

Apoi, eu sunt înnebunită după tot ce înseamnă parfumuri de casă, așa că nu puteam să ratez acest set. Nuanțele și modelul merg mână în mână cu acest anotimp.

Sursa foto: deDoma.ro

Nu în ultimul rând, mi s-a părut foarte interesant acest bol din lemn (ce vă ziceam mai sus de piesele din lemn!). Forma lui neregulată mi se pare un detaliu unic și poate fi umplut cu petale de flori, bomboane, pietre decorative, etc.

Sursa foto: Bonami.ro

Să Fie Lumină!

Știu că am zis că decorațiunile reprezintă partea mea preferată, dar s-ar putea să mă fi înșelat. Cred că partea de lumini e preferata mea totuși. Având în vedere că zilele scad din ce în ce mai mult și lumina naturală devine mai scumpă la vedere, e important să adăugăm diferite surse de lumină artificială în casă. Prin intermediul lor, putem crea acea atmosferă cozy pe care o căutăm cu toții în această perioadă.

Bineînțeles că trebuia să încep cu lumânările parfumate. După cum am spus mai sus, parfumurile de casă sunt mica mea obsesie și, dacă s-ar putea, aș împânzi toate camerele cu lumânări. Pentru o atmosferă cu adevărat relaxantă, am ales-o pe aceasta de la WoodWick. În primul rând, arată bine și poate fi folosită și pe post de decorațiune. În al doilea rând, are fitil de lemn. Dacă n-ați încercat până acum o lumânare cu fitil de lemn, trebuie să o faceți. Atunci când arde, troznește ușor, de parcă ai fi în fața unui șemineu. Eu am o lumânare de la WoodWick (mult mai mică și în altă aromă) și este una dintre preferatele mele. Sunetul pe care îl scoate acel fitil de lemn îți induce o stare de relaxare deplină.

Sursa foto: Differenta.ro

Apoi, această sticlă cu led-uri mi se pare foarte potrivită pentru zona balconului (și nu numai). Îmi imaginez o seară nu foarte friguroasă de toamnă, cu o paturică pe tine, un pahar de vin în mână, o companie plăcută și aceste luminițe oferind o atmosferă intimă.

Sursa foto: Ielou.ro

Nu se putea să lipsească ceva în formă de steluță. Veioza asta mi se pare foarte faină, e pe baterii (deci o poți muta oriunde vrei) și e 2 în 1 – adică poate fi folosită și în perioada sărbătorilor de iarnă.

Sursa foto: Bonami.ro

Și una dintre cele mai inovative veioze pe care le-am văzut vreodată este aceasta în formă de carte. Partea cea mai faină? Se poate închide sau deschide, exact ca o carte. E posibil ca lumina ei să nu fie destul de puternică pentru a sta efectiv să citești la ea, dar mi se pare genială pentru decor.

Sursa foto: Bonami.ro

Cam astea au fost piesele propuse de mine pentru a crea o atmosferă cât mai plăcută în casă acum când toamna își intră de-a binelea în drepturi. Voi cum reușiți să intrați în acea atmosferă cozy? Cum vă pregătiți casa pentru toamnă?

Instagram – https://www.instagram.com/alm.andreea/

YouTube – https://www.youtube.com/c/AndreeaMihalache

Facebook – https://www.facebook.com/beautycontrolblog/