3.09.2018 – ora 11:00 (5 ore până la zbor)

EL: Ți-am spus de atâtea ori să îți pregătești bagajele din timp și să nu mai lași totul pe ultima sută de metri.

EU: Dragule, de-abia am aflat de aceste circuite Christian Tour. Nu aveam cum să-mi pregătesc nimic din timp. Ce? Vrei să am mereu un bagaj gata făcut la ușă în caz de vreo excursie inopinată?

EL: N-ar fi rău! Un fel de trusă de urgență. Acum ce facem? O să-ți ia 2 ore doar ca să te hotărăști ce geamantan să iei!

EU: Hai, nu exagera! Deja știu cam ce haine îmi iau cu mine. La cosmetice e simplu: le iau pe toate. Și vezi și tu ce loc îți mai rămâne pe lângă.

EL (mormăind): De parcă mi-ar mai rămâne ceva loc…

Mda, e morocănos acum. O să-i treacă când ajungem la destinație. Destinații, de fapt! Dacă nu, îl las pe vreo străduță din Roma și plec mai departe. Nu de alta, dar nu prea le are cu orientarea în spațiu. Glumesc, bineînțeles! La partea cu lăsatul pe străduța din Roma; la partea cu orientarea… mai bine nu comentez.

Apropo, m-am luat cu altele și nu cred că v-am spus unde mergem: Umbria, Iordania și Japonia. De-abia aștept! O să fie 3 culturi atât de diferite și fascinante, încât o să ne întoarcem cu desaga plină de povești și experiențe (mai ales aia în care s-a rătăcit Tibi în Roma).

Hmmm, chiar, ar trebui să mă uit puțin la ce se poate vizita în aceste zone ca să nu mergem total nepregătiți. Uite, și mai spune că nu mă pregătesc niciodată. Cine face toate itinerariile pentru excursii? Andreea!

Hai să vedem cu ce ne poate vrăji Farmecul Umbriei

3.09.2018 – ora 11:30 (4 ore jumătate până la zbor)

EL: Ți-ai ales hainele?

EU: Da da, îndată!

EL: Cum adică „îndată”? Mai avem puțin și trebuie să plecăm! Așa faci întotdeauna…(nu se mai înțelege ce spune)

EU (deschizând un nou Tab în Chrome): locuri de vizitat în Umbria

Oh, Roma! De-abia aștept să mă întorc acolo! De data asta trebuie să vizităm neapărat Basilica San Pietro, că tura trecută nu am apucat. Deci o trec în topul listei. De asemenea, vreau să încerc combinații mai „ciudățele” dlaînghețată. Doar știți că mă topesc (sîc!) după înghețată și data trecută m-am limitat la arome clasice. Ce spuneți de ceva salvie și ricotta? Nebunie! Nu mai zic nimic de pizza, că oricum cred că o să mă transform într-o felie de pizza în curând, la cât de multă mănânc. Iar în Italia nu e de ratat!

Sursa: Christian Tour

Ia stai așa! Lângă orașul Terni se află ce mai mare cascadă din Europa: Cascata delle Marmore. Are 165 m și datează din timpul romanilor. Clar, trecem pe listă!

În Perugia trebuie neapărat să vizităm Fontana Maggiore, construită în sec. al III – lea î.Hr. și să mâncăm produsele lor de patiserie delicioase: Perugina. Of, și mai sunt atât de multe: Basilica San Francis din Assisi, Ponte delle Torri din Spoleto, Citta di Castelo și Catedrala Gotică din Orvieto. Hai că le trec repede pe listă!

Pfff, mai e puțin și trebuie să plecăm! Hai că mă uit repede și la Iordania Experience!

Recunosc că este o țară misterioasă pentru mine, așa că de-abia aștept să văd ce are de oferit!

Pentru Iordania, o să trec în capul listei Qala at el-Rabbad, o superbă fortăreață medievală care îl va face pe Tibi să uite că încă nu mi-am făcut bagajul (shhh!). Decapolis pare iarăși interesant – este un oraș roman foarte bine conservat, iar după nume pare că o să ne simțim ca într-un film cu gladiatori (doar că nu o să fim noi cei din mijlocul ringului; sper…). 

Madaba o să fie, cu siguranță, atracția potrivită pentru mine. Sunt înnebunită după arta mozaicului și acolo se găsește o hartă din mozaic a Pământului Făgăduinței și a Ierusalimului (asta o să mă facă și pe mine să uit că nu mi-am făcut bagajul la timp și că o să întârziem).

Sursa: Christian Tour

Neapărat, neapărat trebuie să vizităm și Petra, orașul sculptat în stâncă, să trecem prin Valea Lunii și să ne tragem sufletul pe malul Mării Moarte.

Ah, asta înseamnă că trebuie să-mi iau și costumul de baie…  

Mâncarea lor tradițională este mansaf – un preparat din miel cu orez și sos de iaurt. Sună atât de bine încât probabil o să renunț la ziua de plajă că nu o să mai încap în acel costum de baie…

3.09.2018 – ora 12:30 (3 ore jumătate până la zbor) 

EU: Mi-am pregătit haineleee!

EL: Wow! E Crăciunul sau cărui fapt se datorează această minune?

EU: Ai glume în program? Ți-a trecut supărarea?

EL: Ai ales geamantanul?

EU: Nu.

EL: Atunci încă nu mi-a trecut supărarea!

Ei, o să-i treacă! Mai ales că mergem în una din țările lui preferate: Japonia! Pfff, presimt că cineva o să mănânce sushi cu sushi cu și mai mult sushi. Nu știu ce o să deguste el, dar eu sigur nu mă despart de sushi! Bineee, poate o să încerc și o supă miso. Hai, poate și niște sake, dar ăsta nu e de mâncare, deci sushi cu sake să fie! De câte ori poți să spui „sushi” în același paragraf?!?

Și totuși, ce se poate vizita in Japonia?

Cele mai importante de pe listă ar fi Complexul Toshogu (un sanctuar superb decorat) și grădina Palatului Imperial din Tokyo. Nici Templul Asakusa Kannon nu e de lepădat. E cel mai vechi templu din capitala Japoniei, așa că nu trebuie ratat.

Sursa: Christian Tour

Și pentru că am o obsesie referitoare la cascade, trebuie să trec pe listă și cascadele Kegonno-taki. Muntele Komagatake oferă o priveliște superbă spre Muntele Fuji, deci e de inclus în itinerariu și să nu uităm de numeroasele lor temple: Templul Kiyomizu-dera, Templul Kinkaku-ji sau Templul Tenryu-ji. Parcul din Nara este deosebit de frumos și găzduiește o populație mare de căprioare (nu din alea la care speră Tibi).

Pfiu, cred că am terminat și cu schița itinerariului pentru Japonia. Dar o să vedem pe unde ne mai poartă pașii la fața locului. Atât timp cât nu ne rătăcim (ai auzit, dragule?!?), e bine.

3.09.2018 – ora 13:30 (2 ore jumătate până la zbor) 

EU: Hai că mi-am pregătit și cosmeticele și mi-am pus toate lucrurile pe pat. Dar nu mă pot hotărî: geamantanul roșu cu fluturi sau ăla albastru cu bufnițe?

EL:

Acest articol a fost scris pentru competiția Spring SuperBlog 2018.