Photo by averie woodard on Unsplash

Când a fost ultima oară când ai făcut ceva pentru tine? Pentru sufletul tău?

Când a fost ultima oară când ai lăsat dorințele celorlalți deoparte (măcar pentru câteva minute/ore) și ți-ai pus propriile dorințe pe primul plan?

Da, știu. Toți avem familie, obligații, un job (mai multe?), școală, etc. Dar ce-ar fi ca, din când în când, sa punem pauză și să ne gândim doar la noi și la nevoile noastre?

Egoist much?

Da, pentru ca dacă ne surmenăm și suntem nefericiți, atunci tot ce depinde de noi (oameni, lucruri, planuri, etc.) vor avea de suferit.

Fă ceva pentru tine! Ai grijă de psihicul și sufletul tău, pentru că nimeni nu o să facă asta pentru tine (apropo de egoism).

Photo by Dawid Zawiła on Unsplash
  • Ai un hobby pe care ai vrut să-l încerci de ceva timp? Acum este momentul! Rezervă-ți o seară, o oră (sau cât poți) pe săptămână pentru el.
  • Îți dorești măcar o oră pentru tine în care să te poți bucura de o baie relaxantă și să-ți faci rutina de îngrijire? Trece-o acolo în calendar și în fiecare vineri/sâmbătă (sau altă zi) creează-ți propriul spa acasă.
  • N-ai mai ieșit demult într-un pub/club și ai chef de un cocktail? Atunci organizează o astfel de ieșire o dată pe lună.
  • Mai ții minte cursurile alea de dans pe care voiai să le urmezi la 20 de ani, dar nu ai făcut-o? Ia și înscrie-te la ele! Dacă ai 30 de ani acum, nu înseamnă că nu mai poți simți ritmul muzicii.
  • Ți-ai dorit de mult timp să vizitezi o anumită țară/un anumit oraș? Ia și strânge bani pentru treaba asta!
  • Vrei pur și simplu să ai o seară liniștită în care să te uiți la un film/serial și să te îndopi cu cele mai nesănătoase crănțănele? Fă asta o dată/de două ori pe lună sau mai des, dacă ai cum.
  • N-ai mai ieșit demult la o întâlnire romantică împreună cu soțul/logodnicul/prietenul tău? Rezervă o masă la restaurant și ieșiți doar voi 2 (nu trebuie să fie nici o ocazie specială).

Sunt „n” posibilități și dorințe. Important e să fie ceva pe placul tău și pentru TINE. Măcar o dată sau de două ori pe lună, dacă nu se poate mai des.

Stresul, job-ul și încercarea de a face pe plac celorlalți își vor cere tributul la un moment dat. E sănătos și frumos să te mai gândești și la tine. Egoism? Da. În cantități mici, e acceptabil.

Deci, care e dorința ta cea mai mare în momentul de față și când ai de gând să o pui în aplicare?