A venit momentul sa ma despart de 2 camere dragi mie, care mi-au fost alaturi in drumul meu prin jungla YouTube-ului. Ele m-au ajutat sa-mi spun povestea pe aceasta platforma, dar acum trebuie sa fac pasul spre urmatorul nivel in materie de aparatura. Asadar, m-am gandit ca poate altcineva aflat la inceput de drum pe YouTube/Instagram/TikTok se poate bucura de aceste camere si isi poate spune propria poveste cu ajutorul lor. Aveti mai jos toate detaliile. 🙂

Body Mirrorless Canon EOS M3 – 900 lei

Aceasta a fost a doua camera cu care am filmat pentru YouTube si mi-a fost partener de nadejde timp de vreo 3 ani si jumatate. O consider o camera buna pentru vloggeri/fotografi incepatori/amatori care de-abia isi croiesc drumul prin lumea fotografiei/videografiei.

Camera este compatibila cu toate obiectivele cu montura Canon EF-M. As sugera sa folositi obiectivele originale Canon. Am avut un obiectiv Sigma cu montura EF-M pe el, dar nu era in totalitate compatibil cu camera.

In pret intra body-ul, acumulatorul original LP-E17, incarcatorul original LC-E17E si husa. De asemenea, camera are folie de protectie pe ecranul LCD din spate. Nefiind o camera noua, are si cateva semne de uzura pe care le puteti vedea in fotografiile de mai jos.

Cateva specificatii tehnice:

 • Rezolutie: 24,2 megapixeli
 • Senzor CMOS
 • Ecran tactil rabatabil
 • Filmeaza Full HD – video 1080p la 24, 25 şi 30 fps
 • Wi-Fi
 • Captură la distanţă – puteti folosi smartphone-ul ca telecomanda prin aplicatia dedicata

Mai multe detalii puteti afla de pe site-ul oficial si din review-urile online.

DJI Osmo Pocket 1 – 800 lei

A doua camera este mititica asta de la DJI si este perfecta pentru vlogging. Are gimbalul integrat, salvand stabilitatea cadrelor de orice mana tremuranda. Asta m-a atras la el. Bine, si marimea a fost un factor decisiv pentru ca incape efectiv intr-un buzunar mai marisor sau o geanta mai mica. :))

In pret intra camera, husa, cablul de date, cei 2 conectori (pentru iPhone si telefoane Android) si o lentila wide angle. Eroarea pe care o veti vedea pe ecran in pozele de mai jos este datorata faptului ca nu aveam niciun card micro-SD in camera.

Cateva specificatii tehnice:

 • Rezolutie: 12 MP
 • Senzor CMOS 2/3″
 • Ecran LCD tactil
 • Filmeaza Full HD la 24/25/30/48/60 fps si 4K la 24/25/30/48/50/60 fps
 • Stabilizare imagine
 • Microfon incorporat
Ca in cazul camerei de la Canon, mai multe detalii despre DJI Osmo Pocket puteti afla de pe site-ul oficial si din review-urile online.

Daca va intereseaza vreuna dintre aceste camere sau poate chiar ambele, puteti sa ma contactati pe Instagram (@alm.andreea) si discutam acolo toate detaliile. Daca sunteti din Iasi, ne putem intalni face-to-face. Daca sunteti din alt oras, trimit coletul prin curier doar dupa ce faceti plata in avans (nu negociez acest pas). In cazul acesta, se mai adauga 20 de lei la pret (costul transportului). Nu accept retururi.

Va las cu mai multe poze ale celor 2 camere.

Imagini Body Mirrorless Canon EOS M3

Imagini DJI Osmo Pocket 1