Ahhhhh, cea mai frumoasă lună din an! Mai e puțin și ne vom umple sufletele, privirea și mintea de colinde, cadouri, pregătiri de Sărbători, sclipici, luminițe, moși, elfi și alte decorațiuni. Poate și câte un Grinch pe ici, pe colo… Acum, fie vorba între noi, toate lucrurile astea au apărut prin magazine și în online de prin Octombrie, dar pentru mine, 1 Decembrie este data la care declar deschis, în mod oficial, sezonul Crăciunistic. Și luna mea de naștere, dar cine mai bagă asta de seamă când e Crăciunul atât de aproape?!? Eu, eu bag de seamă…

Să decorăm de pe 1 Decembrie sau nu? Asta e întrebarea!

Însă, revenind pe făgașul festiv, sunt curioasă dacă voi vă decorați casa de Crăciun (în afară de împodobirea bradului). Și dacă da, începeți în forță de la începutul lunii sau lăsați toată activitatea pe 24 Decembrie?

Când eram eu mică (pe vremea când marketing-ul Crăciunistic nu era atât de puternic), se decora casa pe 24 Decembrie, fără excepție. Și parcă toată așteptarea făcea momentul mult mai dulce și mai important. De vreo câțiva ani, de când m-am mutat la casa mea, ca un adult responsabil ce sunt, recunosc că pregătirile sunt mult mai timpurii. Nu încep chiar de pe 1 Decembrie, dar când se apropie 6 Decembrie, mai-mai că-mi vine să-mi transform toată casa în tărâmul lui Moș Crăciun. Dacă l-aș și găsi să-l aduc acasă vreo câteva ore să-i spun toate dorințele…

Dacă și voi sunteți în echipa „decorăm-casa-cât-mai-repede-că-nu-mai-avem-răbdare”, atunci probabil sunteți în căutare de decorațiuni. Ei bine, Andreea vă salvează. Andreea împreună cu FAVI.ro – motorul de căutare pentru mobilă și decorațiuni care aduce laolaltă sute (poate chiar mii!) de produse din care voi să le alegeți pe cele potrivite gusturilor voastre.

Nu este prima oară când auziți de FAVI pe blogul meu. Am mai colaborat cu ei și în trecut și mereu am găsit produse deosebite și de calitate pe site-ul lor. Acum, hai să vedem cum ne pot ajuta să aducem spiritul Crăciunului la noi în casă.

În primul rând, pe site-ul lor găsiți o secțiune întreagă dedicată Crăciunului. Și credeți-mă, trebuie să vă luați vreo 2 zile libere de la serviciu ca să vă pierdeți prin această lume virtuală a decorațiunilor festive.

Decorarea Casei

Găsiți Moși „Crăciuni”, figurine, clopoței, ghirlande, felinare și tot ce vă mai poate dori sufletul. Vă las mai jos câteva poze cu obiecte care mi-au atras atenția:

  • Acest cufăr cu o scenă de Crăciun mi se pare ceva special, ce nu prea găsești la tot pasul.
Sursa foto: artool.ro
  • Un căluț de jucărie, fie el și în varianta mini. În copilărie, aș fi dat toate bomboanele din pom pentru așa ceva. Bine, recunosc! Le-aș da și acum. Facem un troc?
Sursa foto: Iedera.ro
  • Un carusel muzical în miniatură – un alt obiect care mă trimite cu gândul la copilărie pentru că atunci se înrădăcinează toate amintirile și simțirile noastre legate de această sărbătoare.
Sursa foto: Artool.ro

Coronițe de Crăciun

Dacă stați la casă (dar nu numai), poate vreți să vă întâmpine atmosfera Crăciunul încă de la intrare. În acest caz, o coroniță frumos lucrată este fix ce trebuie. Și am găsit 3 care mi-au atras atenția:

  • O coroniță specială, sub formă de stea. Dacă mă urmăriți de ceva timp, știți că sunt obsedată de steluțe, așa că nu puteam să o ratez. Mi se pare interesant să ai o astfel de coroniță într-o formă atipică.
Sursa foto: Bonami.ro
  • Nu ai cum să dai greș cu o coroniță clasică, dar „dolofană” și bogată în ornamente.
Sursa foto: Bonami.ro
  • Aceasta din eucalipt mi s-a părut inedită și i se potrivește cuiva care vrea să iasă din tipare.
Sursa foto: Chicville.ro

Luminițe de Crăciun

Nu există Crăciun fără luminițe: colorate, simple, în fel de fel de forme, nu contează, atât timp cât ai zeci de sclipiri voioase care să îți bucure sufletul și privirea.

  • Bineînțeles, nu mă dezic și prima alegere este cu steluțe care îți vor îmbrăca fereastra cu o perdea luminoasă.
Sursa foto: Decoled.ro
  • Dacă stați la casă (sau dacă aveți prea mult loc în sufragerie…), puteți să îi găzduiți pe renii Moșului (împreună cu sania lui) preț de câteva săptămâni zile.
Sursa foto: Vidaxl.ro
  • Nu în ultimul rând, dacă nu aveți chef de ace care se încăpățânează să-și facă apariția chiar și la un an după ce ați scos bradul, puteți opta pentru o soluție inedită – un brad din LED-uri. Cu siguranță veți avea cel mai original brad din familie. Bonus: se văd mai bine cadourile sub el sau, mă rog, prin el… Dacă vreți să vă surprindeți chiar și pe voi înșivă cu acest brad original, îl găsiți aici. 😀
Sursa foto: Vidaxl.ro

Acestea sunt doar 0,0000001% dintre obiectele Crăciunistice pe care le găsiți pe FAVI. După cum spuneam, aveți sute de opțiuni pentru toate gusturile pe acest motor de căutare, așa că vă urez spor la căutat! Cu siguranță veți da peste comori cu iz de sărbătoare care vă vor umple casa de lumină, veselie și culoare.

*Acest articol face parte dintr-o colaborare cu FAVI.ro, dar părerile sunt personale și reflectă gusturile și preferințele mele.

Instagram – https://www.instagram.com/alm.andreea/

YouTube – https://www.youtube.com/c/AndreeaMihalache