Sursa foto: Facebook Christian Tour

Au trecut doi ani de când am reușit și eu (într-un final) să iau Oscarul ăla pe care îl vânez de când am filmat Titanicul. Și ghiciți ce! Tot de doi ani sărbătoresc într-una! Ei, glumesc, am mai și filmat un film – două (patru, de fapt) între timp. Dar hai că nu e cazul să mă laud acum.

Deși am tot sărbătorit și am fost plecat, nu m-am putut bucura pe deplin de vacanțe că eram oprit la tot pasul:

„Domnul Leo, un autograf, vă rog?”

„Domnul Leo, o poză pentru copii!”

„Domnul Leo, Domnul Leo, Domnul Leo…” (zici că eram maimuțica de la mare cu care face lumea poze…)

Nu mă înțelegeți greșit, îmi place să stau printre fani, dar are și omul nevoie de momentul lui de liniște.

Pe Modul Icognito

Așadar, acum vreo câteva săptămâni, eram cu noua mea iubită (de care voi încă nu trebuie să știți) prin România – venisem la niște filmări. Apropo, mișto țară. Aveți niște peisaje de-ți taie răsuflarea. Poate am să fac un documentar despre ea la un moment dat.

Așa, revenind la poveste. Eram cu iubita și vede ea la un moment dat un panou mare pe care scria: „vacanțe Christian Tour” și-mi zice:

„Hai să plecăm într-o vacanță incognito!”

La care eu îi răspund:

„Asta e tot ce-mi doresc mai mult pe lumea asta, dar știi, sunt Leonardo DiCaprio (nu că mă laud). E cam greu să merg incognito!”

„Hai că rezolvăm noi”, zice ea.

Intrăm în agenție și, după câteva guri căscate, reușim să le explicăm oamenilor de acolo ce vrem. Atunci mi-am dat seama că am de-a face cu niște profesioniști care au ascultat tot ce am avut de spus și ne-au găsit vacanța perfectă în Spania, Tenerife. Am rămas eu cu un fix pe destinația asta încă de când a apărut și piesa cu același nume. Recunosc, mi-au plăcut mult fetele peisajele din videoclip și am zis că trebuie să le vizitez și eu cândva. Și iată că s-a ivit ocazia.

Cum era de așteptat, am optat pentru un pachet complet ca să nu am nicio grijă: transport cu avionul din București, cazare 7 nopți la Royal Garden Villas și mic-dejun (ca să mai putem experimenta și alte minunății culinare de pe insulă).

Royal Garden Villas mi s-au părut cea mai bună alegere pentru că designul lor îmi aduce aminte de Bali, una dintre destinațiile mele preferate. În plus, are toate facilitățile pe care ți le-ai putea dori (de la centru spa până la posibilitatea închirierii unui iaht). Era exact ce aveam nevoie.

Am făcut rezervarea imediat și în 2 săptămâni aveam plecarea.

Uite-l pe Leo, Nu E Leo!

2 săptămâni mai târziu…

Am ajuns în Tenerife. A fost complicat până am ajuns la cazare. Am avut ochelarii de soare și o pălărie, dar tot era să mă recunoască cineva. Noroc că am reușit să intru repede în mașină și am scăpat. De-abia acum începe aventura!

Sursa foto: Christian Tour

Pentru început, pot să vă spun că Royal Garden Villas sunt absolut divine! Le-aș cumpăra să le am doar pentru mine toată viața! (Hmmm… ia să vorbesc eu puțin cu managerul!)

În fine, ne-am bucurat noi cât ne-am bucurat de piscină, spa și alte răsfățuri (vinuri, platouri cu brânzeturi și fructe de mare gătite în toate felurile posibile), dar asta mică își dorea să exploreze insula. Probabil a uitat de partea cu „incognito”! Ei, tot ea a venit cu soluția, ce credeți! Un machiaj profesionist care să mă facă de nerecunoscut. Mi-am pus și lentile de contact căprui ca să nu-mi recunoască nimeni ochișorii mei șturlubatici albaștri. Adăugați în ecuație ochelarii și pălăria și vă spun eu că nici mama nu ar fi știut cine sunt!

Partea proastă e că dura cam două ore să mi se facă acest machiaj în fiecare dimineață, dar eh, ce nu face omul pentru puțină lipsă de faimă!

Și astfel machiat și echipat, am pornit întru explorare. Prima oprire: El Teide – unul dintre cei mai mari vulcani din lume. Am urcat cu telefericul până la 3.555 de metri și ne-am bucurat de o panoramă cum nu am mai văzut. Plante unicat, peisaj selenar și senzația că suntem atât de mici în lumea asta mare și frumoasă (pac! idee de film!).

Apoi, am poposit la Garachico, un fost port din Tenerife care acum găzduiește piscinile naturale formate în urma erupțiilor vulcanice. Recunosc, cu mâna pe inimă, ca sunt cele mai frumoase piscine naturale pe care le-am văzut în viața mea. Au diverse dimensiuni și forme și sunt perfecte pentru snorkeling. Vă imaginați că asta am făcut toată ziua, deși, spre final, aproape că mi se scursese machiajul și arătam ca o divă (sau un „div”???) în dizgrație. Am avut noroc că nu mai rămăsese foarte multă lume prin preajmă.

Satul pierdut din Masca a fost următoarea oprire și acolo chiar am filmat câteva cadre care să mă ajute pentru un documentar pe care îl pregătesc. Satul se află în Munții Teno, pe un versant singuratic și are un aspect preistoric, transportându-te într-o altă eră. Drumul până acolo e plin de obstacole, dar peisajul din vârf merită toată oboseala! Ca să nu mai spun că, la final, coborârea a durat cam 3 ore și s-a încheiat cu priveliștea unei plaje superbe cu nisip negru. Ne-am bucurat de plajă, apă și înghețată (vedetele au și ele nevoi simple) și apoi am pornit înapoi spre vila noastră.

Spre finalul sejurului, am profitat de plajele de pe insulă și cea care ne-a impresionat cel mai mult a fost Playa Las Teresitas. Are un nisip foarte fin și este împânzită de palmieri. M-am simțit ca în Hawaii. Farmecul este dat de munții înalți care pare că „păzesc” plaja. Te simți ca într-un peisaj de poveste și, să vă spun sincer, nu aș mai fi vrut să plec de acolo. Puteam să mă retrag din activitate în momentul ăla și să rămân acolo toată viața.

Mi-am găsit un palmier și mi-am petrecut o zi întreagă langă el de zici că eram prieteni de mici. A fost cea mai relaxantă zi din sejur și aș repeta oricând experiența. Mai ales că nu m-a recunoscut nimeni și am putut să stau liniștit să mă prăjesc la soare (știați că și vedetele fac insolație?).

Vă spun sincer că m-aș întoarce și mâine în Tenerife, această insulă minunată pe care nu aș fi putut-o savura la maxim dacă nu eram pe modul „ascuns”. Deși încălzirea globală apasă greu pe umerii noștri și lumea așa cum o știm începe să se schimbe, sper să ne putem bucura de astfel de locuri superbe cât mai mulți ani de acum înainte.

Tenerife e locul perfect atât pentru relaxare, cât și pentru explorare și îți permite să te pierzi în mulțime, mai ales când ești Leonardo DiCaprio (nu că mă laud!).

Pentru asta, vreau să mulțumesc machiajului și iubitei pentru că a venit cu ideea și m-a ajutat la machiaj! Mulțumesc personalului de la vilă pentru că a ținut secretul deși știu că unii dintre ei m-au recunoscut! Mulțumesc, Christian Tour, pentru sejurul minunat și pentru vacanța memorabilă pe care am avut-o!

Cum? Vă plictisesc? 

Ah, îmi cer scuze! Știți, eu repet mereu câte un discurs de mulțumire în caz că-mi mai pică vreun Oscar în brațe! Și zău că aș merita unul pentru prestația mea din această vacanță!

Așa, revenind…

Am ajuns pe aeroport și eram puțin trist că plecăm. Pe de altă parte, eram bucuros că am reușit să am parte de o vacanță incognito. M-am așezat pe un scaun cu o revistă în mână și așteptam îmbarcarea, moment în care aud în spatele meu:

„Leo? Leo DiCaprio? Nu faceți și cu mine o poză, vă rog frumos!”

Pfffff, știam eu că trebuia să port machiajul ăla și pe avion!

Acest articol a fost scris pentru competiția Spring SuperBlog 2018.