Bună,

Eu sunt Broccoli prepelițoiul (mda, și-au bătut părinții joc de mine… îți explic mai târziu care-i faza cu numele…). Poate mă știi din noul JOC PREPELIX PANO. Dacă nu, atunci ai face bine să downloadezi acest joc mobil ca să-ți reamintești de copilărie.

Te-am băgat în ceață?

Hai să-ți explic puțin despre ce este vorba.

Eu m-am născut în anul 2000, atunci când s-a lansat și jocul Prepelix (cu alte cuvinte, fix atunci când s-a dat startul oficial la vânătoarea de prepelițe):

  • Ținteai
  • Trăgeai
  • Nimereai
  • Prepelița o doborai

Atunci nu am putut merge la casting-ul pentru joc, că deh, eram un bebeluș (deși eram simpatic, carismatic și puteam să păcălesc orice vânător). Ce pot să spun? Aveam veleități de artist de mic…

Noul Joc Prepelix PANO – Cu Mine în Rolul Principal

Au trecut 18 ani de atunci și m-am făcut și eu băiat mare. Chiar luna trecută mi-am serbat majoratul și am putut să beau și altceva în afară de suc de broccoli (ai sesizat ironia?).

Și știi ce am mai putut să fac? Să particip la mult-doritul casting pentru Prepelix Pano – noul joc copii (vorba vine, că îl joacă și oamenii mari).

Da da, ai auzit bine! Prepelix revine în viața ta și de data aceasta, îl poți avea direct pe telefonul mobil (fie că e pe Android sau iOS).

Și pentru că sunt major și vaccinat, m-au acceptat și pe mine în joc. Era să mă încurce puțin numele, dar și-au dat seama că, de fapt, e doar de fațadă.

Faza e că părinții ăștia ai mei au vrut să mă salveze de la joc și mi-au pus numele Broccoli. Au crezut că dacă am nume de legumă o să și arăt ca una… Ghinion! Arăt ca o prepeliță de cel mai bun soi. 

Și chiar și cu numele ăsta, marea mea ambiție a fost să joc în Prepelix. După 18 ani, mi-a ieșit! Dacă îți dorești ceva cu adevărat, bla, bla… știi tu continuarea.

Prinde-mă Dacă Poți!

Să nu crezi că e ușor să fii acceptat în jocul ăsta. Te măsoară, te cântăresc și vor să vadă cât de repede poți fugi sau te poți ascunde. Apoi, te pun în peisajul jocului să-și dea seama cum te încadrezi. Cu cât ești mai apetisant, cu atât îți crește valoare și poți primi un rol mai bun. Totul e calculat până la cel mai mic detaliu.

Am prieteni care nu au reușit să ia casting-ul, dar eu m-am pregătit de mic pentru asta și am obținut cel mai bun rol posibil: Prepelițoiul Indestructibil. 

Ce mă face deosebit?

Sunt unii care zboară deasupra norilor (asta cred ei…), unii care pot să fugă mai repede ca Usain Bolt (din nou, totul e în mintea lor) și alții care se ascund atât de bine încât sunt una cu peisajul.

Ei bine, eu am o abilitate unică: sunt un fel de Iron Man al prepelițelor (Iron Quail, dacă vrei). 

Da da, ai ghicit! Eu sunt prepelițoiul ăla care stă drept și mândru cu o tigaie în mână aripă. Dacă ai să downloadezi jocul, o să mă vezi în toată splendoarea mea. Poți să încerci să mă și dobori, dar nu o sa-ți iasă.

Cum? Ce fac cu tigaia?

Mă apăr! Ce altceva aș putea să fac! Doar nu crezi că gătesc… Aaaaa, ai vrut să fii glumeț! Râzi tu râzi, dar să vezi ce mă distrez eu la urmă când o să văd cum ricoșează toate gloanțele din tigaie fără să mă atingă niciunul.

Am văzut o grămadă de vânători stând în butoiul ăla, dar niciunul nu a reușit să mă dea pe spate (nici la propriu, nici la figurat). În schimb, colegii mei, săracii, au cam avut de suferit:

  • Victor – transformat în friptură proaspăt scoasă din cuptor
  • Valerica – doborâtă în aer
  • Mirela – nu s-a ascuns prea bine printre flori
  • Mișu – din pescar a devenit vânat
  • Raul – dat dispărut prin lanul de grâu
  • Suzi – e la pământ cu tot cu zmeul ei drag

Broccoli? Rezistă și e mai puternic ca oricând! Forța tigaia!

Așadar, ai curajul să mă înfrunți? M-am antrenat 18 ani pentru vânători ca tine. Poziționează-te bine în butoi și arată-mi ce știi să faci! 

Start!

Acest articol a fost scris pentru competiția Spring SuperBlog 2018.