Hello, dragilor! Astăzi vorbim despre îngrijirea părului, mai exact despre un dispozitiv de aranjare a părului. După cum ați văzut și din titlu (doh!), este vorba despre peria cu aer cald de la Rowenta. Denumirea ei tehnică ar fi Premium Care Hot Air Brush Set CF7830F0.

Eu am primit această perie în cadrul campaniei #buzzrowenta2018 de la BuzzStore și am fost mega încântată să aflu că o pot testa. Dacă vreți și voi să participați în astfel de campanii pe viitor, aveți aici un link de înscriere pe site-ul BuzzStore.

Înainte de a trece la recenzia produsului, vreau să vă spun că este vorba de o perie simplă cu aer cald. Nu este o perie rotativă, deși așa am crezut și eu la început. My bad!

Detalii Tehnice ale Periei Rowenta

Peria Premium Care are 1200 W, deci este destul de puternică și, în același timp, zgomotoasă. Acesta cred că este cel mai mare minus al ei. Are 2 temperaturi, dar eu o folosesc doar pe treapta 1 de temperatură, tocmai pentru că este prea zgomotoasă pe treapta 2. Dar își face treaba foarte bine și usucă părul rapid și pe treapta 1. Are și funcția de aer rece pentru setarea coafurii, dar și aceasta este la fel de zgomotoasă ca treapta 2.

Are un generator de ioni, dar și un înveliș Cashmere Keratin cu ulei de argan care protejează părul și previne deteriorarea. Asta nu înseamnă că nu mai trebuie să folosiți protecție termică atunci când vă coafați părul!

Și acum ajungem și la partea cea mai interesantă: peria vine cu 5 accesorii pentru a ajuta să obțineți diverse coafuri.

Cele 5 Accesorii – Bune sau (ne)Bune?

Am să încep cu cele care mi s-au potrivit cel mai puțin și o să trec apoi la preferatele mele.

  • Accesoriul pentru volum

Spun că nu mi s-a potrivit acest accesoriu pentru că eu am de la Mama Natură mult volum la păr și nu am nevoie de ajutor pe partea asta. L-am testat o dată ca să văd exact ce face, dar pentru mine nu funcționează pentru că adaugă și mai mult volum la ceea ce este deja și nu îmi doresc asta. Nu vreau să arăt ca o măturică.

Accesoriul acesta oferă volum de la rădăcină, deci dacă părul vostru are nevoie de așa ceva, atunci este pentru voi.

  • Accesoriul pentru îndreptarea părului

Acesta usucă și îndreaptă părul în același timp, însă îți trebuie ceva îndemânare să îl folosești. Nu ai nevoie de 3 facultăți pentru asta, dar durează un pic până te prinzi care e mișcarea potrivită. De altfel, accesoriul face ceea ce promite. Usucă părul și îi dă un aspect natural. Nu îl îndreaptă perfect ca o placă (nici nu ar avea cum, pentru că nu este construit astfel), dar netezește firele rebele pe un păr ondulat. Pe un păr creț, cred că ar fi mai dificil să obțineți același efect.

  • Concentrator

Pe acesta îl folosesc pentru uscarea părului la rădăcină și face o treabă bună. Pentru a-mi usca părul pe lungime, folosesc ori dispozitivul simplu, fără niciun accesoriu atașat, ori unul dintre celelalte 2 accesorii pe care le voi prezenta îndată. După cum am spus, folosesc peria pe treapta 1 de căldură, dar chiar și așa, face o treabă bună.

  • Pieptene

Acesta este unul dintre accesoriile mele preferate pentru că este foarte simplu de folosit. E ca un pieptene normal și îl treci pur și simplu prin păr pentru a-l usca și a netezi firele rebele. La fel ca accesoriul pentru îndreptare, nu îndreaptă părul perfect, ci doar îî oferă un aspect natural. Din ce am observat eu, cele 2 accesorii oferă cam același efect, doar că pieptenele este mai ușor de folosit. De asta îl și prefer, mai ales în zilele în care sunt pe grabă.

  • Peria

Iar un accesoriu preferat. Are 38 mm, deci este destul de micuță, dar își face treaba pe un păr scurt spre mediu. Dacă ar fi să aleg între cele 2, peria ar fi pe locul întâi în acele zile în care am timp (și chef) să îmi aranjez părul. Nu doar că usucă părul și îl îndreaptă, dar pot să o folosesc și pentru a obține niște onduleuri foarte lejere spre vârf (așa cum o să vedeți și în clip). Look-ul obținut cu această perie este, clar, favoritul meu. 

Clipul despre care am menționat poate fi vizionat aici. Este varianta video a acestui review, dar, spre final, am și un mic tutorial în care vă arăt cum funcționează concentratorul, pieptenele și peria. Enjoy! 🙂 

Alte Detalii:

  • Accesoriile sunt foarte ușor de schimbat între ele. Vă arăt în clip ce și cum.
  • Peria (cu tot cu accesorii) este foarte ușoară. Poate părea foarte voluminoasă la prima vedere, dar, având în vedere că se pot detașa accesoriile, nu cred că ocupă mult loc în bagaj și nici nu adaugă greutate în plus.
  • Este potrivită unui păr scurt spre mediu, ondulat. Nu cred că ar face față unui păr foarte lung sau unuia creț.
  • Dacă sunteți interesate de această perie cu aer cald de la Rowenta, o găsiți aici

Eu vă doresc să aveți întotdeauna păr docil, frumos și strălucitor. Dar dacă nu sunteți norocoase de la Mama Natură (cum nu sunt nici eu), vă puteți folosi de astfel de instrumente „ajutătoare”. 🙂 

Până data viitoare, mă găsiți pe:

Instagram – https://www.instagram.com/alm.andreea/

Facebook – https://www.facebook.com/beautycontrolblog/

YouTube – https://www.youtube.com/c/AndreeaMihalache