După două luni de iarnă ce au semănat mai mult a toamnă, iată că anotimpul friguros își cere drepturile. Și ca să fiu în ton cu vremea, am zis că este timpul pentru un palton nou. Am unul maro-camel în garderobă, dar îmi lipsea unul negru, așa că am executat.

Paltonul Clasic

L-am luat de pe Bonprix și este un palton negru, simplu, clasic, așa cum mi-am dorit. La cei 1.63 ai mei, vine puțin sub genunchi, fiind o lungime numai bună pentru momentele în care vreau să port fuste/rochii. Paltonul se încheie cu două capse ascunse și are un cordon care evidențiază talia.

Eu am luat mărimea 34, dar trebuie să țineți cont că este ușor mai larg și are un croi puțin oversized. Cordonul din talie ajută să țină mantoul mai strâns pe corp. Oricum, eu prefer paltoanele/trenciurile cu cordon în talie, așa că acesta mi-a atras imediat atenția. Îmi place faptul că este căptușit (nu vreți să știți câte paltoane necăptușite am văzut în magazine și nu înțeleg acest concept!!!) și că are buzunare adânci. Apropo, buzunarele vin cusute. Inițial, am crezut că nu are buzunare, dar am realizat că trebuie descusute (felicitări, Andreea!).

Per total, este un palton ok, care poate fi ușor asortat la aproape orice ținută. Ah, e și destul de călduros.

Un Trenci Ușor Diferit

Și pentru că eram la capitolul „haine de purtat pe afară”, am găsit și un trenci foarte frumos. Ok, nu e pentru vremea aceasta (poate se vede asta din pozele zgribulite), dar o să fie perfect pentru primăvară/toamnă.

Îmi place mult această combinație de culori dintre materialul bleumarin și detaliile contrastante bej de la tiv, nasturi și cordon. De asemenea, este și o juxtapunere de materiale și texturi. Trenciul este dintr-o combinație de bumbac și poliester, iar detaliile bej sunt dintr-o imitație de piele.

Trenciul vine strâns pe corp până în talie, când începe ușor să se lărgească, iar partea de jos are o formă ușoară de cloș. Îmi place cum se așează: evidențiază talia, iar forma de cloș adaugă un detaliu feminin.

Materialul este calitativ și stă bine pe corp. Și trenciul este căptușit (un mare plus!) și are buzunare încăpătoare. Mi se pare deosebit față de trenciurile clasice nude sau negre pe care le știm cu toții și de-abia aștept să-l includ în ținutele de primăvară/toamnă.

Gata! Sunt pregătită de ploaie, vânt și frig. Am hainele potrivite, deci sunt acoperită (la propriu!).

YouTube – https://www.youtube.com/c/AndreeaMihalache

Instagram – https://www.instagram.com/alm.andreea/

*Acest articol face parte dintr-o colaborare cu BonPrix, dar parerile sunt personale si reflecta experienta mea cu produsele alese.